• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
SHADOWAWS - специалист
ralon написа:
"ralon pdf-а нещо не е наред явно, защото само текст ми отваря, но снимките не ги показва."

Обнови си версията на Адобе Рийдъра.А aз за всеки случай ще го кача пак но в doc формат.Само ми дай малко време да го конвертирам.
Ползвам PDF Reader Pro, а не тромавия адоб рийдър да уточня. Както и да е, ще те изчакам и теб и другите.
Благодаря отново!
ralon - помощник
Ето го в doc формат

Прикачен файл

Abkant[1].rar
(719.91 KиБ) Свален 966 пъти
ZEDYCUS - майстор
Колега, не знам направи ли абканта, ако не си, ти пускам снимки на един малък и лесен за направа абкант, който правя тая седмица.
Ще правя едни малки кутии за аспиратор и от парчета скрап от Алброн(белканто) и една стругована панта ф16 за ос го заварих. Основата е черна ламарина -60х14см-5мм, плочата за огъването е 45х10см-8мм, лошото че работната дължина ми е само 44см, не можах да намеря малко по дълга плоча, но на мен и това ще ми върши работа. Шпилките са завити за основата и дозатегнати с гайка, за затягане широка шайба и крилчата гайка. Центрован е само за ламарина 0,7мм, като довърша заварките на пантата, още едно ребро за здравина ще заваря там и една шина за винкела да не се кълчи, ще пробвам и на 2мм ламарина. Абканта ше го монтирам на мдф 25мм за стабилност.Разчертах и плочата за огъване през сантиметър за лесно центроване на ламарината.
Тествах го с няколко парчета, огъва много лесно ламарината. Модела за този абкант го намерих в офроуд форума, само че там човека си го е направил от релси и е дължина 1м.
Единствения проблем е да завариш горният край на плочата за огъване точно на центъра на пантата, та като се завъта луфта от 1мм да не се променя. Направих груба схема, ма толкоз си мога с пейнта.

Снимките ги качвам в няколко поста, ще помоля някой модератор да ги събере в един пост да стане по събрано. Поздрави. :partyman:

Прикачен файл

АБкант-копие от офроуд.png

Прикачен файл

DSC02983.JPG

Прикачен файл

DSC02986.JPG

Прикачен файл

DSC02987.JPG

Прикачен файл

DSC02989.JPG
ZEDYCUS - майстор
:arrow:

Прикачен файл

DSC02990.JPG

Прикачен файл

DSC02999.JPG

Прикачен файл

DSC03003.JPG

Прикачен файл

DSC03005.JPG

Прикачен файл

DSC03006.JPG
ZEDYCUS - майстор
:arrow:

Прикачен файл

схема заварка панта.png
схема заварка панта.png (9.2 KиБ) Видяна 13349 пъти

Прикачен файл

DSC03015.JPG

Прикачен файл

DSC03016.JPG

Прикачен файл

DSC03017.JPG

Прикачен файл

DSC03018.JPG
SHADOWAWS - специалист
Не съм още, но намерих няколко подходящи елемента за кострукцията. Лошото сега е, че няма кой да ми направи няколко заварки (е то има, ама нямат време хората-тъжно :( ).
Твоя абкант изглежда много професионален (поне според мен).

П.П. Искам да върна жеста като споделя един проект за малък абкант за малки елементи, много лесен за изработка (лошото е, че иска пак да се заварява тук там) : http://www.instructables.com/id/Homemad ... ess-Brake/ . То този много набързо мога да му направя на 2 на 3 един прототип :-D

Edit: Намерих и това: http://www.instructables.com/id/Imporve ... ing-brake/ Може да го ползвате да ъпгрейднете своите абканти :)
ZEDYCUS - майстор
Тоя линк, дето си го дал е перфектен. Някой ден ако намеря материал и пари за фрезист, ще направя друг. Обаче съм забелязал, че временните решения остават за постоянно. :cool:
Аз приключих с подсилването на пантите и винкела, в процеса на работа ще си проличи дали ще върши работа или ще иска още нещо за оправяне. Но направих една грешка, трябваше пантатата да се разглобява, сега не мога да го дам за поцинковане, а ми е наблизо и нямаше да е скъпо, сега ще се запълни пантата с цинка. Ма здраве да е.

Ей това стана -

Прикачен файл

DSC03021.JPG

Прикачен файл

DSC03026.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Искам да си направя Ръчен абкант, но как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: