• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Mega - специалист
Колеги изпадна ми един немски електромотор 220 волта, 1,4 ампера, 1410 оборота, 250 вата. За циркуляр е много слаб. Някой има ли идея за какво мога да го наместя в домашната работилница?

Прикачен файл

P3132523s.jpg
P3132523s.jpg (62.1 KиБ) Видяна 3960 пъти

Прикачен файл

P3132525s.jpg
P3132525s.jpg (84.59 KиБ) Видяна 3960 пъти
stiv1961 - майстор
Виж на ZEDYCUS шлайфа, лично на мен ми харесва
viewtopic.php?f=18&t=31763
ZEDYCUS - майстор
Става и за шлайф, по як е от на Перлата-180вата, отделно и много загрява, но не мога да го спра с нищо засега. А става и за яка аспирация, че в момента съм на такава тема. :-D
Пп ся видях че е трифазен, ако го пускаш на 220 волта ще е слаб за дисков шлайф. Остава аспирацията.
romanpm - майстор
Нe ми се вижда да е слаб за циркуляр трифазен е все пак , то зависи от диска и предавката :)
Mega - специалист
250 вата ми малее за циркуляр, гледам пише 380/220 предполагам работи и на двата волтажа?
vvventsi - специалист
Mega написа:
250 вата ми малее за циркуляр, гледам пише 380/220 предполагам работи и на двата волтажа?
Това означава че когато го пускаш на трифазен ток с линейно напрежение 380V трябва да работи на звезда,а когато го пускаш на трифазен ток с линейно напрежение 220V или на монофазен ток 220V трябва да работи на триъгълник!

Ако ще го пускаш на монофазен ток виж това! http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... =6&topic=3
Mega - специалист
... Ясно, благодаря на всички. Явно за сега ще отлежава в мазето. ;)
alata_69 - специалист
колеги не пишете глупости този двигател е 3фазен
за да го пуснеш на 220 ще ти трябва кондензатор и ключ РИГА
за работа ще работи но мошноста му ще падне 1/3

поздрави
  • 1
  • 2

Тема "Изпадна ми електромотор ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: