Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
oleg - помощник
Здравейте,в къщи здраво мирише на кабел идваха майстори и казаха че проблема е в кабел който върви под терикота и е за осветление но не могат да намерят точното място където е повреден кабела та ако може някой да помогне ще съм блгодарен.Казаха ми за машинки който откриват такива повреди но са много скъпи за копуване и трябва да се търсят специализирани фирми за тази работа.
tripioo - специалист
да има по пътя контакти ?? погледни как са ключовете и тн ?? защото там може да имаш проблеми ...
oleg - помощник
Фасонката е махната ключът е махнат и пак мирише понякога бушона пада но после го вдигам и си работи това е притеснителното.
bobyi - помощник
Имах подобен случай. Огледай за забити пирони, винтове и т.н. Ако намериш провери дали има фаза на тях. Може пирона да е минал през кабела.
tripioo - специалист
НА моя приятелка минава едни кабели за осветление през контакта ... това добре но контакта беше стопил кабела на осветлението ... и то така че не се виждаше ..... и така 2 години .... накрая го намерих аз , так че провети кабелите да не са оголени някъде ...
miroton - майстор
Напиши от кои град си.
svetoslavoff - специалист
Освен казаното по-горе, може от разкл.кутия, след която е проблема, да пуснеш ново кабелче вкопано или в кабелно каналче. Ако пък преди да лепят, са сложили кабела в гофра, сменяш кабела в участъка.
И не че не се разбира, но се пише "теракот" и "купувам".
Поздрави!
VLADO66 - майстор
:?
Последна промяна от VLADO66 на съб мар 17, 2012 10:20 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Това осветление да не е навън-на балкон :? Имах подобен случай -изкаран кабел за външно осветление и изолирбанда му беше паднал и като падне мъгла или влажно време предпазителя изключва- в такъв филм се вкарах докато го открия :wallbash:
rumeniak - специалист
Има такава "машинка" струва 5-6 лв в едно магазинче на пазар Ситняково и се казва Вериго-проверител. Всъщност не знам дали така се казва или по скоро аз така съм го кръстил но върши добра работа. Намира само кабели в които тече ток.

Тема "Прекъснат кабел за осветление пуснат под терикот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: