• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elmarr - специалист
Здравейте.Имам много странен проблем с една камина с водна риза от скоро.Проблема е следния,от 1 седмица след като се повишиха температурите на вън камината след като я запаля погорява 10-20 секунди и почва да връща.Настава нещо страшно,дим,чернилка почти загасва и хоп изведнъж се разгорява.Комина го чистих най-основно,кюнците също и никакъв ефект.Помогнете със съвет на какво се дължи това.
ZMeyGorianin - майстор
Марка-модел-киловати...
elmarr - специалист
Марка КАМИНА "ПРИТИ". Мощност: 17 + 6 = 23 kW. Размери: 65 / 55 / 116 см.Тегло: 133 кг.

Прикачен файл

19839622574c8e05b9abffe.jpg
19839622574c8e05b9abffe.jpg (89.88 KиБ) Видяна 4479 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не би някой комшия да е вързал ширма отт кухнята към комина? :wink:
elmarr - специалист
Не няма никой на вързан,всеки етаж си има отделна дупка за комина.
Отделна дупка да, но отделна тръба не вярвам да има? :?
lov - майстор
Може при мен всяка стая с отделен комин до покрива ама старо строителство. По вероятно проблема му е студен комин и няма тяга. И при мен се случвало по някога това. В началото или в края на отоплителния сезон Кога прескачам да я запаля.Но и атмосверното налягане как то и по топлото време си казват думата.тягата при всички случаи намалява щом температурните разлики са малки.Един вестник върху дървата да гори с як пламък докато пробие и няма проблеми после.
А това със ширма и при мен се получи обаче на комшията от долу. Сложиш як ширм в кухнята и почнах да гася газовия котел на комшията. Някъде са се пропукали и има връзка между двете тръби. Та се наложи да вкараме в комина кюнци от неръждавейка.
Transporterr - специалист
на мен звездите ми казват че голяма вероятност има да е студен комина тъй като, все пак, въпреки затоплянето, въздуха в комина е доста по хладен.
пробвай следното скъсваш и намачкваш най-омразният си вестник свиваш го на "факла" запалваш го и го вдигаш вътре в огнището така че пламък да гори нагоре в булото/димосборната камера на камината след 1-2 процедури пробвай да си запалиш пак камината.
elmarr - специалист
Установих че не е студен комин,а липса на достатъчно кислород в стаята.Как го разбрах ли,ами запалих я,но се наложи да оставим едното крило на дограмата отворено,печката си гореше сякаш е зимно време.Свърших с прозореца и го затворих,погоря малко около 1минута и взе да гасне,бързо отворих пак крилото и печката пак почна да гори нормално.Може би на този модел камини им трябват повече кислород.Зимата въздуха е по богат на кислород.
elmarr написа:
Зимата въздуха е по богат на кислород.
Това не го знаех, но човек се учи докато е жив. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с камината." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: