• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
velmar - напреднал
Ето най-сетне снимки на прословутия праг :)

Прикачен файл

IMGA0290.JPG
IMGA0290.JPG (112.5 KиБ) Видяна 17474 пъти

Прикачен файл

IMGA0289.JPG
IMGA0289.JPG (108.89 KиБ) Видяна 17474 пъти

Прикачен файл

IMGA0291.JPG
IMGA0291.JPG (114.09 KиБ) Видяна 17474 пъти
velmar - напреднал
Хайде де, моля ви!!! НИкой ли няма идеи за моя праг :? Разчитам на вас
EDI - майстор
Намери си една хубава букова или дъбова дъска дебела колкото ти трябва, направи и крива до "нула" към външната страна, два слоя лак и прага ти е готов.Аз имам такъв чамов - с един слой лазулен лак 3 години не е мръднал.След това го лепиш със силикон или монтажно лепило.
mladkal - майстор
velmar написа:
Хайде де, моля ви!!! НИкой ли няма идеи за моя праг :? Разчитам на вас
Тъй като мрамора е доста скъп, а и не знаеш от кде да си го закупиш, оразмериш, полираш - скъпо е, наистина, давай с ламинат, както си се настроил в самото начало.
Изчистваш си от прах сега съществуващия (изглежда ми бетонен) праг и след това го обличаш с ламинат. За целта ползваш алуминиеви профили под прав ъгъл, а самият ламинат можеш да лепнеш с най-обикновен силикон за бетона. Вътрешния ъгъл (основата преди прага)между прага и ламината на коридора можеш и да поставиш ъглов ПВЦ перваз, като тези които се ползват за ъглите към стените. Така прехода ти ще е плавен и няма да имаш праг тип стъпало - ще е по пламво и няма дасе спъваш.Ако няма възможност за захващане с клипси също можеш да го лепнеш със силикон.
Хем всичко ще ти се върже стилово, цветово. Ламинат знаеш продават (може би ти е останал) в същите магазини продават и алум. профилни лайсни.
Жилая ти успех.
mladkal - майстор
EDI написа:
Намери си една хубава букова или дъбова дъска дебела колкото ти трябва, направи и крива до "нула" към външната страна, два слоя лак и прага ти е готов.Аз имам такъв чамов - с един слой лазулен лак 3 години не е мръднал.След това го лепиш със силикон или монтажно лепило.
Като гледам ламината му е светъл така че бук или дъб ще се върже идеално...
velmar - напреднал
Благодаря ви за отговорите!След дълго умуване, днес един гранитогрес ми грабна окото, и ...купих за облицовка на прага...Надявам се да седи добре.Сега проблемът е дръг- каква лайсна трябва да купя, за да сложа в края на ламината в основата на прага :? И в Практикер и Бриколаж ме гледаха ,сякаш съм луда и хи4 не разбираха за какво ги питам.Та- от консултантите консултация не полу4их.Раз4итам на вас, 4е да се приклю4ва тия дни с тоя коридор.
Ето тази снимка намерих в нета - и моят праг ще изглежда като този,м но - бихте ли ми описали какви материали ми трябват( разни снадки, лайсни и ъгли)Изображение
Харалампи - специалист
И как са го сложили накриво този ламинат просто ми е чудно.
  • 1
  • 2

Тема "праг на входната врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: