• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Мисълта ми беше ,че покривните панели макар да са хубаво нещо си имат специфика - детайли,начин на монтаж ,третиране на фугите на панелите....Освен това и намирането не хубави панели които до обекта да ти излезнат все така евтино понякога не е лесно.Послоиния монтаж на фалцова ламарина ,или метални керемиди е доста по-гъвкав и универсален вариант.
mcorg - помощник
Сигурно си прав.
Препоръчаха ми термопанели с каменна вата и дебелина от 60 до 100мм на Технопанел. Някакви отзиви за продуктите им?
Tsilkov - майстор
Ако ще слагаш термопанели поне сложи полиуретанови защото изолират двоино повече от ватата (0,022 срещу 0,04) и поне 10 см дебели.10 см панел от вата е все едно си сложил 8 см. стиропор на бетонена стена ,а от покрива са най-големите топлозагуби.Технопанел не са им лоши продуктите ,но цената която ще ти офертират е с най-смотаните завършеци и най-куция монтаж (поне така направиха с едбна оферта към един наш обект) ,а ако искаш да стане като хората ще се завиши.
mcorg - помощник
Да препоръчаш някоя друга фирма, от която да се закупят? Защо не и някой, който да ги монтира както трябва.
Tsilkov - майстор
Бих ти препоръчал Kingspan понеже са полиуретанови (уж някво ново поколение) и изолират почти двоино повече за една и съща дебелина - не правя реклама просто до такъв извод съм стигнал като сме правили наши обекти(проектант съм).За съжаление обекта в които ги предвидихме така и не се построи заради кризата :? .С Trimo правихме едни магазини на Lidl които бяха наши обекти и бяха ОК като изпълнение ,но те са си с вата и мен не ме радва много това решение.
Вадим Владимиров - специалист
Аз направо ще ти покажа процеса. Дори, как можеш да си предпазиш къщата от валежи по време на строителството.
Прикачен файл:
SAM_0001.jpg
SAM_0001.jpg (114.82 KиБ) Видяна 5638 пъти
Прикачен файл:
SAM_0003.jpg
Прикачен файл:
SAM_0011.jpg
Прикачен файл:
SAM_0018.jpg
Прикачен файл:
SAM_0029.jpg
Всички снимки до момента са на http://roofbg.com/page/144
Не се притеснявайте да питате, каквото ви интересува.
mcorg - помощник
Благодаря ти много за снимките, а относно питането непременно ще се възползвам. :-D
Малко нови снимки.
Прикачен файл:
SAM_0001.JPG
Прикачен файл:
SAM_0007.JPG
Прикачен файл:
SAM_0018.JPG
Прикачен файл:
SAM_0039.JPG
Прикачен файл:
SAM_0058.JPG
Tsilkov - майстор
Не знам за покрива ,ама тая дъсчена обшивка бих си я лепнал така както е(без допълнителни обработки) за таван и не ми трябват никви гипсокартони,шпакловки..........Да не говорим ,че и за фасада става :)
Още малко снимки.
Прикачен файл:
SAM_0136.jpg
Прикачен файл:
SAM_0143.jpg
SAM_0143.jpg (92.29 KиБ) Видяна 5391 пъти
Прикачен файл:
SAM_0153.jpg
Прикачен файл:
SAM_0160.jpg
Прикачен файл: