Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Вече не е така. Днес ми пристигна джаджата, която STEPPER е показал на 155-та страница. Взеха ми 13,74 лв. на гишето в пощата, вероятно мито и ддс.
STEPER - специалист
velsi написа:
Вече не е така. Днес ми пристигна джаджата, която STEPPER е показал на 155-та страница. Взеха ми 13,74 лв. на гишето в пощата, вероятно мито и ддс.
А колко ти излезна транспорта?
velsi - Почетен майстор
Транспорта излезе малко повече от цената на самата джаджа, ама няма как, Америка е далече.
btt - специалист
Здравейте,
трябва ми ЦПУ фреза за обработка на детайли с размери 250х250х30мм от шперплат(вкл. рязане, а не само гравиране) от най-простите с вертикално движение на ножа. Разбира се търся най-евтиния читав вариант. :)

Колко би ми излезнала да си я направя сам и къде да погледна за най-читави готови? Погледнах на няколко места, но ми се сториха прекалено професионални. Нямаше по-евтина от 5 хил. лв.
Има ли някой от вас, който ги прави за продаване?
Ако взема готова трябва ли да се пазя от нещо- например да не взимам китайска?

Благодаря ви предварително!
mika - специалист
btt, ако ще правиш сам машина с ход 250/250/30мм, "най-евтиния читав вариант" ще излезе към 500 лева. Става въпрос за корпус от MDF, 20мм линейни лагери и направляващи, 12x3 трапецовиден винт, 1.5Nm мотори, драйвер TB6560 (eBay), китайски шпиндел тип Dremel, кутия за електрониката и други дреболии. Този икономичен вариант ще върши работа само за хоби.
Ако пък търсиш машина за професионална работа, тогава е добре да е изпълнена със СВД, призматични линейни лагери, шпиндел с честотен инвертор, цифрови драйвери и по възможност да е с отлят корпус.
Успех!
MrMurdjo - майстор
Ти съвсем го хвърли в тъча човека. За 30 х 30 см шперплат с дебелина до 30 мм не му трябва нито СВД, нито призматични направляващи, нито пък трифазен шпиндел.
А Дремел, ако ще оригинален да купи, и за хоби не става при тези показатели.
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Ти съвсем го хвърли в тъча човека. За 30 х 30 см шперплат с дебелина до 30 мм не му трябва нито СВД, нито призматични направляващи, нито пък трифазен шпиндел.
А Дремел, ако ще оригинален да купи, и за хоби не става при тези показатели.
Но mika предлага това за професионална машина :)
MrMurdjo - майстор
И ще гони хилядни от милиметъра на шперплатови детайли :-D
Той да си направи машина, която да му задоволи текущите нужди при минимална инвестиция, с нея ще си изкара пари за купешка или поне за следваща подобрена.
mika - специалист
MrMurdjo, не знам според теб какво е професионална машина, но аз говоря за нещо поне като JCUT-3030, която все пак е за печатни платки. Според мен с цифрови драйвери и призматични лагери ще е по-добре, но и така ще стане за рязане на шперплат. Няма да е зле да е и с по-голям шпиндел - 1.5kW.
Изброих какви компоненти да иска в машина за 5000 лева, за да не си даде парите за някой боклук.
MrMurdjo - майстор
Би ли пояснил какво е цифров драйвер и какво - нецифров.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: