• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvetanmu - специалист
При моя инвертор не съм забелязал да лепи прах по радиатора, но пък един калпав елемент да има монтиран по силовата част го намира веднага :-D .
Транзисторите си греят колкото при полумоста - иска си добър радиатор ако ще се ползва за сериозна работа.
pansim - майстор
stamat написа:

Ако обърнеш транза и трафа в схемата може да свържеш радиатора (и колектора) към +310V и няма да има 600V подскоци (освен на емитера) и проблеми с пробивно. А дали радиатора ще е на - или + 310V май не е от голямо значение. Транзисторите съответно с или без подложки. При добро желание, и понеже на колектора напрежението не е променливо, може с подложки и радиатора към земя. Но това в случай че температурния режим на транзисторите го позволява.
За изолационни подложки забрави в тази схема освен ако не гониш максимален ток 80-100А.
А с "обръщането" на трафа :lol: :shock: :?
nikolaytatarov - специалист
Къде могат да се купят конектори за заваръчните кабели и за кутията на апарата като тези

Изображение
bigdragon - майстор
nikolaytatarov написа:
Къде могат да се купят конектори за заваръчните кабели и за кутията на апарата като тези

Изображение
Ние си ги купуваме от Камартон, дистрибутор на ESAB. Има няколко (три) размера.

http://www.kammarton.com/lang_bg/
nikolaytatarov - специалист
Благодаря, в саита на Аметист.бг гледам че предлагат алуминиеви електроди,можели да се заварявя с тях и как става номера,ако някой е пробвал моля да сподели, мисля да купя за проба 2,5мм
bigdragon - майстор
nikolaytatarov написа:
.... алуминиеви електроди,можели да се заварявя с тях и как става номера,ако някой е пробвал моля да сподели, мисля да купя за проба 2,5мм
Заварява се с тях, но спецификата при заваряването на алуминий трябва да се има в предвид.
Например, че алуминият при стопяване не преминава като стоманата през тестообразно състояние, а направо в течно. Ниската температура на топене и високата топлопроводност обуславят голяма заваръчна вана, т.е. тънки ламарини бързо се пробиват...
И т.н. ...
vladim6 - специалист
Здравейте и от мен отдавна чета всички статии но най много ме за интересува темата за нверторения електрожен отдавна имам желание да закупя но не ми се дават парите за китайски боклук, а бюджета е ограничен .Въпросът ми е може ли някой да каже цена за някое от вашите произведения?Благодаря предварително!
cekop - специалист
Аз си купих КИТАЙСКИ БОКЛУК за 350 лв. Жълт на цвят с надпис ESAB. Машинката е 200 А с допълнителни кабели за заваряване с нетопяем електрод и газ. Вече трети месец работи без проблем. Не искам да хваля китайците но като сме бедни какво да се прави. Единственото неудобство са късите кабели но за 15лв. си взех 3м. кабел и готово.
pansim - майстор
Пожелавам ти да работи дълго. За тази цел, не го напъвай много, давай му почивка. И тези 200А са само надпис. Повече от 3мм електрод не слагай.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: