• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
donnna - специалист
една хитрина за лепене на тоалетна чиния - обърнете я обратно и напълнете дупката, която по принцип е от долната страна с цимент и пясък 1 към 2 - изчакайте ден-два да дръпне. после лепете с каквото искате - със силикон, с лепило за плочки... така има го-голяма контактна повърхност за лепене и става по-стабилно....
karlson - специалист
така беше залепена чинията в апартамента на баба ми строен през 1971 - още малко и ще ни накараш да си направим нещо от сорта

Прикачен файл

насран кенеф.jpg
насран кенеф.jpg (10.09 KиБ) Видяна 8600 пъти
velsi - Почетен майстор
Нищо общо няма идеята на donnna с това, което си показал. Май не си разбрал за какво иде реч.
Харалампи - специалист
Преди да лепите със силикон почистете хубаво и обезмаслете със ацетон и чиниятя и теракота
Последна промяна от Харалампи на нед фев 10, 2008 11:47 pm, променено общо 1 път.
HD - специалист
donnna написа:
една хитрина за лепене на тоалетна чиния - обърнете я обратно и напълнете дупката, която по принцип е от долната страна с цимент и пясък 1 към 2 - изчакайте ден-два да дръпне. после лепете с каквото искате - със силикон, с лепило за плочки... така има го-голяма контактна повърхност за лепене и става по-стабилно....
Извинете за офтопика:
Дона, много ми харесва подписа ти! :lol: Аз категорично бях решил да не викам майстори, обаче много назаднах времето и викнах един да ми шпаклова тавана на коридора, за да стане по-бързо, та сега трябва да минавам след него :evil: Терасата едната също я дооправях след него с циментова шпакловка :evil: И установих, че аз даже го правя по-хубаво и по-красиво от него, обаче много по-бавно :?

Сега по темата - и аз мисля по някое време да си сменям тоалетната чиния, та тази темичка ми беше много полезна. Благодаря!
manobg - специалист
Мда, тези дни ще лепя тоалетната чиния и аз, а този силикон онзи обикновения дето се продава навсякъде ли е или е нещо по-специално ?
Чопър - специалист
Вземете високоякостен-от този с който някога се правеха аквариуми. Не вярвам сега да го няма. Имам шкафчета, изцяло от стъкло, слепени с този силикон, които съм ги правила преди 10 год- още не са мръднали. Чиниятата може да се счупи, но силикона няма да мръдне. :callsign:
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: