Всички въпроси за вилата.
teoto - специалист
Решил съм да се оборудвам с малък снегорин, ще почиствам около къщата, и от двора до пътя ~30м черен път. Мога да заделя не-повече от 1000лв. Спрял съм се на тези два модела Изображение
Моторен снегорин McCulloch, двигател 4-тактов, мощност 3,3kW/3450 об./мин., работна ширина 54см, тегло 37кг Цена: 990,00 лв.

Изображение

Моторен снегорин Toro, двигател Toro 87 куб.см, 4-тактов OHV, работна ширина 46 см, разстояние на изхвърляне до 7.6 метра, капацитет 499 кг/мин, обем на резервоара 1.3 литра, ръчен контрол на шнека, тегло 24.5 кг, подходящ за домашна употреба, произход САЩ Цена: 870,00 лв.

Въпросът ми е, някой има ли преки впечатления от тези модели и дали ще вършат работа?
Spassow_lbg - специалист
незнам на черен път дали ако захапе някой камък няма ли да се прецака нещо.
няма как да видиш какво има под снега.
nikivd - специалист
А пък аз се чудя дали да не сложа една дъска на мотофрезата :?
малко е късно за тази зима, но ако не е направена покупката имайте предвид следното:
1. Голямо значение има какъв е моторът на снегорина - най добри са "ХОНДА";
2.Съобразете и какъв е допустимия наклон при който може да се движи'
3.основна характеристика е до каква височина сняг може да изхвърля - тъй като говорите за вила, вероятно не всеки ден сте там, а тези машини нямат голяма мощност.Ако снега не е пресен трудно се справят и с 50% от посочената височина;
4.Има модели вместо с колела с гумени вериги, но едва ли ще ви стигне бюджета за такъв;
5. Друга екстра е наличието на фар.
6.Мисля че всички модели имат възможност за въртене на фунията за изхвърляне на снега
bulhomes2 - майстор
Гледал съм опити да се почисти утъпкан сняг с подобни машинки. Може и да излъжа, но имам чувството, че бяха по-големи. Но резултата беше повече от плачевен. Оператора се мъчеше повече от машинката. За пресен сняг обаче може би стават.
ZMeyGorianin - майстор
А пък аз се чудя дали да не сложа една дъска на мотофрезата :?
Аз смятам да поръчам това за другата зима:http://prizma50.tradernet.eu/products/p ... 000056.jpg
Фрезата, колелата и тежестите ги имам.
teoto - специалист
Покупката е отложена за есента. В къщата се живее, и ми е омръзнало всяка сутрин да си првя едночасов фитнес с лопатата. Снега ще е пресен и имам наклон надолу така, че няма да бутам. Още проучвам и чакам някакви летни промоции :lol:

Тема "Въпрос за снегорин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: