Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Duke_BG - специалист
ако се бръснеш в тоалетната тогава може и да стане тоя номер ама все пак "в кенефа и царя ходи сам"
написал съм тоалетна, а не баня и тоалетна заедно
Wishmaster-ruse - специалист
Как ще стоиш неподвижно в кенефа като те напъва нещо си изотзадзе :furz:

А сега сериозно по въпроса има времена на задръжка не може да стоиш толкова време без да мръднеш че да изгасне лампата. :2thumbs:
понятно все по этой теме
Последна промяна от Dzimko на съб дек 26, 2009 2:43 pm, променено общо 2 пъти.
Dzimko написа:
Идея как да се включва вентилатор и осветление с един ключ , като при излизане и загасване на лампата вентилатора да продължи да работи ..
Някой правил ли е подобно нещо Може би някакво реле към вентилатора ....
хаха та нали цялото писане по-горе е за това. :up:
мне ясно почти все по данной теме
Последна промяна от Dzimko на съб дек 26, 2009 2:25 pm, променено общо 2 пъти.
velsi - Почетен майстор
Принципно е много просто. При включване на ключа реле с нормално отворени контакти задейства лампата и вентилатора. След изключване на ключа контактите се отпускат и лампата угасва. Нормално затворен контакт на същото реле задейства вентилатора, но вече през друго реле (за време), в което е зададена необходимата задръжка. След изтичане на времето вентилатора спира и схемата е готова за ново пускане. Утре може да направя и схема.
Dzimko
Та нали за това се говореше горе ,ти като искаш само вентилатора си закачи за датчика да работи.(Датчика е с реле за време)
а лампата си я остави на ключа(Ръчно управление)
Боби
При мен- ключа за осветлението си включва лампата.
Вентилатора е преработен (на корпуса му е изведен фоторезистор)
По-нататък реле за време упавлявано от фоторезистора.
Ако е нужно мога да дам подробности за схемата.
Като цена допълнителния блок- управление/реле за време е не повече от 10лв.
Гост
za6to se ma4ite,ima gotovi ventilatori s vgradeno relevreme,zahranva se s postoianna faza i se podava impuls ot lampata.ventilatora tragva s 5 sek. zakasnenie i raboti 5,10 ili 15 min. sled zagasiane zavisi na kolko si go ostavil :?:
velsi - Почетен майстор
Не се мъчим. Тука е форум "Направи си сам" и ние мразим стандартните решения. Ако можеш да си купиш нещо готово от магазина какъв е смисъла? А и тръпката е друга, мисля разбираш какво имам предвид.

Тема "Как вентилатора да продължи да работи след като ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: