• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Има ли слънце работят,не зависят много от външната тем. Мойте в най студените дни сутринта -19гр. Вечерта бойлера 150л 60гр.

naughty Щом при постоянна консумация държи 49гр. е добре,хубаво е да се организира така потреблението,че да е предимно в слънчевата част от деня /трудна задача/
x1pokrat - специалист
Един селективен панел(Sunsystem)-80л. бойлер=65 гр.
lov - майстор
То да не се похвали човек моя взе че пък спря. ](*,) :xplode: Издумкал му контролера и хвърлил антифриза. Термометър под ръка ама трябва да се качвам и да доливам м.... му. Ша си пия ракиятапо късно :datz: .
naughty - специалист
kuuuuuul написа:
Щом при постоянна консумация държи 49гр. е добре,хубаво е да се организира така потреблението,че да е предимно в слънчевата част от деня /трудна задача/
аз съм с два бойлера, слънчевият е 220л другият е 120л. В края на деня ще "претакам" остатъка от топла водица от солара в термопомпения и чак тогава ще заредя солара с нови 220л за топлене.
Здравейте на всички.Имам един въпрос.Купих бойлер на СънСистем 100л с Мантел и Серпентина слънчевия панел е турски.На бойлера пише,че се забранява свързването на мантела към соларна инсталация.Въпроса е защо? :? Общо взето целта ми е да свържа бойлера с панела на термосифон и затова ми е нужен мантела,щото па серпентината е отгоре и термосифон нестава.

Ето този модел е Изображение
naskov - майстор
Прието, че слънчевите системи работят при налягане 2,5 бара и нагоре. Това идва в повече на мантела, който е направен от тънка ламарина. За отворена система като твоята няма проблеми.
Аха,мерси много колега.Значи да си действам по термосифона :yawinkle:
piron45 - майстор
ichi написа:
Аха,мерси много колега.Значи да си действам по термосифона :yawinkle:
Колега ,не ми стана ясно от какъв зор ще вкарваш водата от термосифона в мантела, вместо да си я ползваш директно ?
Панела е обикновен,без бойлер.Искам да свържа панела с бойлера на термосифон :) .

Между другото денивелацията от горния край на панела до входа на мантела е 1,45м. дали е достатъчно.Бойлера ще е точно над панела.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Топлят ли вече Соларните бойлери колеги ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: