• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ludiagsm - специалист
Най-накрая успях да измеря обороти на моя генератор. завъртях го с малък батериен винтоверт
при 374 оборота в минута имам 3,1 волта бобината е от 100 навивки от проводник с 0,7мм диаметър.
Това диоди ли са и ако можеш по-подробно да ми обясниш какво трябва да взема
edemy2001 - специалист
ludiagsm написа:
dihanov написа:
Здравейте ! От скоро съм регистрирам и имам един въпрос . След направата на този генератор [youtube] http://www.youtube.com/watch?v=Ahs2pM10 ... 0BFA37513B [/youtube] от диска с намотките излизат 3 фази , как и какво трябва да свържа след тях за да изкарам + и - ?
Изображение
Този изправител е по така наречената "Схема на Ларионов". Но вместо да се навързват 6 диода, може да се използват два модула "грец" свързани по съответния начин. Въпросните модули са и по-евтини от отделните диоди. Има такива и до 80 - 100 ампера. Това е схемата на свързване за реализиране на "схема Ларионов" с два греца:
Прикачен файл:
Scan.jpg
Току що видях, че има и готови схеми Ларионов. Не правя реклама, просто в този сайт видях такива! http://www.tpetrov.com/search.php?prod=SKBPC3516
Към това свързваш трите фази от статора и на два от изводите ще ти излезе "+ и -"
Последна промяна от edemy2001 на чет мар 22, 2012 2:19 pm, променено общо 2 пъти.
edemy2001 - специалист
ludiagsm написа:
Най-накрая успях да измеря обороти на моя генератор. завъртях го с малък батериен винтоверт
при 374 оборота в минута имам 3,1 волта бобината е от 100 навивки от проводник с 0,7мм диаметър.
Измери съпротивлението на намотката колко е. От резултата извади собственото съпротивление на пипалата на уреда. Така ще мога да ти кажа какви намотки ще ти трябват за този алтернатор.
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Едеми май е по светнат отколкото си мислех...
Доста по-светнат, отколкото всички тук си мислят! :wink: Не си правя самореклама в случая...
tgv написа:
Повече няма да поствам в този особен Форум.
И защо така!? Ти май си единствения, който може да ме накара тук да се позамисля и за който нямам винаги готови отговори! Такива като теб ме стимулират да търся решения! За което ти дължа :partyman: Ще ми липсваш, като опонент, ако решиш наистина да не пишеш!
ludiagsm - специалист
edemy2001 написа:
ludiagsm написа:
Измери съпротивлението на намотката колко е. От резултата извади собственото съпротивление на пипалата на уреда. Така ще мога да ти кажа какви намотки ще ти трябват за този алтернатор.
Изображение 0,88 ома, а съпротивлението на кабелите е 0,0006 милиома
Благодаря много ! А магнити от къде бихте ме посъветвали да си взема ! Ако е в Бургаски регион още по добре ! Поздрави !!!
ludiagsm - специалист
dihanov написа:
Благодаря много ! А магнити от къде бихте ме посъветвали да си взема ! Ако е в Бургаски регион още по добре ! Поздрави !!!
Мойте са от тук http://www.magsy.cz/bg/page/1638.magnit-ndfeb/ предполагам пращат по еконт. Успех :)
edemy2001 - специалист
ludiagsm написа:
А, дали можеш да събереш още намотки и с малко по-дебел проводник? Например по 150 навивки с 0.91 - трябва да направиш 6 бобини и да се съберат така, че магнитите да минават над средния отвор на бобината.
ludiagsm - специалист
edemy2001 написа:
ludiagsm написа:
А, дали можеш да събереш още намотки и с малко по-дебел проводник? Например по 150 навивки с 0.91 - трябва да направиш 6 бобини и да се съберат така, че магнитите да минават над средния отвор на бобината.
Ами ще опитам мисля че има достатъчно място .
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: