• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
zacksi - помощник
Здравейте,

Необходим ми е съвет/чалъм как да запълня тясно пространство със силикон.
Става въпрос за разстояние, което се получи между кухненска мивка и плота. За съжаление, не сложих силикон преди това, тъй като имаше гумено уплътнение на мивката(и в уверение на монтажниците, не е било необходимо) а сега не мога да сваля самата мивка, защото се разбиха главите на скобите. В момента има процеп от порядъка на 1-3,4 милиметра и се притеснявам да не почне да надува плота(отвора за мивката е малко по-голям и уплътнението е на 50% защипало плота ) а и се събират боклуци. Мислех нещо от рода на спринцовка, но пак няма да стане, защото са дебели. Ако сложа пък игла, няма да може да излиза силикона, защото е гъст.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Поздрави
EDI - майстор
Много малко захапва мивката, явно са изрязали повечко плот.Би следвало да са минали със силикон и челото на среза отвътре, ама дали е така, не се знае.Начина е следния: слагаш силикон от тубата и го натискаш с пръст да влезе хубаво във фугата.Така ще влезе достатъчно материал, другото го обираш и оформяш с лъжица за сладолед или някаква друга.
zacksi - помощник
Челото аз го минах след като монтираха мивката(доколкото успях).
Благодаря за съвета-ще пробвам по начина описан от теб.

Поздрави
bigdragon - майстор
zacksi написа:
Челото аз го минах след като монтираха мивката(доколкото успях).
Благодаря за съвета-ще пробвам по начина описан от теб.

Поздрави
Последното (козметичното) оформяне на фугата се прави, като напръскаш силикона със сапунена вода, за да не лепне по инструмента (лъжицата).
shadowman - майстор
Добре е да се изчисти силикона добре с кориселин и парцал, че после потъмнява и става един такъв гаден... минавам го с шпатолата и после с парцала до посиняване.
SoWhat - специалист
http://www.mebelist.com/showthread.php? ... и-поправка.

Това го постнах преди малко.
А за силикона - както си е с накрайника, натискаш го плътно и той силикона си влиза.
tripioo - специалист
с такова нещо май няма кой да те приеме на сериозно .... смисъл не се обиждаи ама ... не че няма технологии за подлепване на откъртвания . сплесквания и тн .... но при ламината .... вече се е компрометирал , да не говорим за здравината ... и технологичността ...... на първо чете като се налага такъв ремонт да беше плеснал една вложка на повреденото място ....

(този пост не е личен , може да си майстор или така да е изисквал случаят ама някои напълно неук ще почне да чете и ..... )
SoWhat - специалист
Лощо няма. Всички се учим. Докато сме живи.
Важното е, че стана.
Само не разбрах с точност друго предложение.

ПП. Малко се отплеснахме от основния въпрос на темата, но създателя да ни извини.
Choch - специалист
Съжалявам за частичния оффтопик,но каква марка е мивката?Ако е реномирана марка няма да има проблем нито с това че уплътнението е захапало 50%,нито щипките ще изпуснат :wink: .Но пък ако е маркова няма да има такива фуги м/у плот и мивка.Мазането със всякакъв вид силикон е временно решение-силикона има свойството да старее и да чернее и само след 2-3 месеца изглежда отвратително,пък и вместо да помага започва да пречи.Поинтересувай се дали може да ти продадат нов комплект за монтаж-представлява 6 светлосиви ленти от една пластелинообразна субстанция +щипки и си монтирай мивката наново
zacksi - помощник
мивката е Blanco и съм много доволен от нея. За 3 месеца засега няма проблем, но това събиране на боклуци ме дразни. А и недоброто стягане се получи заради разбитите глави, на болтовете. Май това само и беше проблема на тази мивка. Реших да попитам за силикона, за да не си отврям работа с монтаж наново, при положение, че засега не подлива вода.

Благодаря на всички за отговорите.
  • 1
  • 2

Тема "запълване на тесен процеп със силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: