Мечтата на всяка домакиня
karasko - помощник
Здравейте,

Ще слагам гранитогрес в кухнята/трапезарията, но се чудя отдолу какво точно трябва да има.
Желанието ми е да сложа добра шумоизолация на първо място, и след това топлоизолация. Но според мен много по-голяма част от топлината се губи през стените и особено тавана. Още повече че над мен половината от стаята е покрив, тъй като съм на предпоследен етаж и само в единия край над мен има жилище. Затова ми се струва че пода няма да допринася много за топлоизолацията, но разбира се може и да греша - за това се допитвам до вас :)

Дотук съм махнал предните плочки, плюс циментовата замазка отдолу, което всичко на всичко си е 10 сантиметра. Това според мен си е доста.
Четох за Изофлор което предлага добра шумоизолация, но бих се радвал някой да сподели повече информация за него, и/или да ме насочи към друг избор.
Освен това, Изофлора се слага май до 6мм.

Остава въпроса - какво трябва да предвидя като настилки/замазки пред плочките? Четох тук по форума че трябва да има армираща мрежа, самонивелираща замазка, нещо друго...?

Много дълъг пост се получи, но моля ви кажете какво трябва да сложа и колко дебело ще бъде?

Благодаря предварително!
sirko - специалист
Аз бих го направил със фибран има плътен устойчив на натиск от горе армираща мрежа лека замазка и плочки.
shadowman - майстор
Не знам дали от долния етаж ще ти топлят гранитогреса (сложиш ли изолация със сигурност няма), но в зимни условия където ида съм ходил тия плочки не можеш да стоплиш (дори и в къщи с подово отопление), може цялата стая да топла но стъпиш ли на пода ще има бррр...
mladkal - майстор
Преди няколко години (когато още не ми беше време да се занимавам с такива неща) на майка ми в кухнята й го направиха по този начин, който sirko ти спомена. Получава се добре. Но в действителност е добре да обърнеш внимание на тавана -действително голяма степен от топлината бяга именно от там.
Желая успех!
крум - специалист
Таванът - задължително.
Подът - сух под с посипка - така вдигнах 12 см. ниво в кухнята.
Стана супер като качество, не кънти, топло е, лесно като изпълнение и най-вече сухо.
Да не говорим че в добавък на 2.5 см неопор на тавана, в момента помещение от 30-тина квадрата се загрява за 2-3 минути с конвекторния радиатор.
Единствена рестрикция - плочите в/у него не могат да са по-големи от 30х30.
karasko - помощник
крум написа:
Таванът - задължително.
Подът - сух под с посипка - така вдигнах 12 см. ниво в кухнята.
Въпросът е че аз искам да е възможно най-тънка тази замазка, като разбира се това не е за сметка на изолацията. Така или иначе после ще правя ремонт и на другите помещения, та ако се наложи да свалям нивото - няма да е много голям проблем.
А и така ще спечеля няколко сантиметра за изолацията на тавана. Че иначе като си вдигна ръцете ще опирам тавана :shock:
крум написа:
Единствена рестрикция - плочите в/у него не могат да са по-големи от 30х30.
Упс, аз вече си взех плочки, и са доста по-големи ;-/
Всъщност точно заради това се притеснявам че няма да мога да мина със сух под, а ще трябва да е замазка твърда и стабилна, за да не се напукат плочките след време. Правилно ли разсъждавам?

Тема "Пода в кухнята / трапезарията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: