• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
batkotony - специалист
velsi написа:
Хрумна ми вариант, който не съм прилагал обаче. Малко Поксипол върху главата на разваленото винтче, залепяш нещо метално и на другия ден пробваш да развиеш. Би трябвало да стане.
И ако случайно разтече по корпуса ще остане доволен... :-D
Според мен трика с гумичката ще стане,дано не се е заоблила съвсем главата...
velsi - Почетен майстор
Поксиполът не тече. Достатъчно гъст е. А и няма да маже с баданарката.
stelaartoa - специалист
Идеята ми хареса,още сега ще забъркам малко и утре ще пиша отзиви за резултата :)
maroka - специалист
и на радиатора като има 3мм киче от пепел и косми се набива във вентилатора и го блокира от там машината прегрява и хоп за смяна на chipset a е BGA монтаж
Продължаваи така и един ден найстина ще се очароваш
Прав си Колега, така се случва и с автомобил, което е каран без масло в двигателя :-D Всичко е въпрос на поведение на ползвателя!

Не знам кой няма да усети, ако му блокира вентилатора на лаптопа (то си грее здраво)...но може и да се случи.

Иначе обдухването е в края на отворите, по посока на въртене на перката на вентилатора. Така самата тя издухва прахта.
Това го правя с лаптопчето вече 3-та година и резултата е добър, от гледна точка на охлаждане.
Компа е на 5 години, бачка си тихо и спокойно. Батерията е заминала, има големи луфтове на пантите на капака, има блокирал бутон на клавиатурата от разлят сок... та да ти кажа, chipset-а едва ли му е грижата :) Машинката просто си е минала периода на нормална и продуктивна експлоатация, вземайки предвид колко е стара вече като технически параметри.
Но си бачка тихо, дори като играя някоя игричка на нея :)

Този начин на почистване ми беше казан всъщност от мой приятел, който бачка в сервиз за РС-та :)
Исках да му го дам да ми сложи нова термопаста на процесора някъде на 2-рата година. С учудване разбрах, че CPU-то няма паста, когато е лаптоп. Каза, че тяхната практика била именно обдухването, само че с малък флакон спрей.

Същата процедура я правя и с настолните ми конфигурации вече не помня и аз откога.
За толкова години нямам изгорял никакъв хардуер, особено захранвания.

Толкова за поддръжката, оттам насетне разчитаме на качествената китайска изработка на компонентите :)
@mu - напреднал
SPAM:
Прав си Колега, така се случва и с автомобил, което е каран без масло в двигателя :-D Всичко е въпрос на поведение на ползвателя!

В тия 4 думи е разковничето
А повярвай ми нагледал съм се на всякакви дивотии
batkotony - специалист
Какво стана колега,одвърте ли бурмата? :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с разглобяване на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: