• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
EDI - майстор
Имам под ръка един стар ТАТРАМАТ, ама напролет ще я мисля. :partyman:
valentin114 - специалист
Еди, не разваляй яката чехска пералня, те са по-здрави от всички занусита, аристони, индезити и др. които са актуални в търговските мрежи/за шарани/.
EDI - майстор
От 10-ина години е в пенсия и се чудя къде да я дявам.Изкара 20 години и нагоре, наистина е желязна, само семеринг е сменян.Баща ми и майка миси купиха нова и ТАТРАМАТ-а сега събира само прах.Ще я мисля напролет.
ZEDYCUS - майстор
Миналата седмица най после успях да намеря материал и стругаря ми направи приспособлението за полиране и един шпиндел за кръгла шкурка. Понаправих и тенекията за аспирацията горе доле. Ето някоя и друга снимка и едно клипче как работи шлайфа с приспособлението. Поздрави.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X-LTjUtnNSU[/youtube]

Прикачен файл

DSC03036.JPG

Прикачен файл

DSC03042.JPG

Прикачен файл

DSC03045.JPG

Прикачен файл

DSC03042.JPG

Прикачен файл

DSC03050.JPG
Krass - майстор
Посоката на въртене на шайбите от кече трябва да е обратна на тази на шмиргела, защото ако шлайфаш ножове, понякога ги забира и изхвърля с голяма сила. А няма да е добре да е срещу теб :wink:
ZEDYCUS - майстор
Никога не шлайфам отгоре на кечето.Шлайфам от долната страна, завлича ако е парцалена шайбата. С всеки инструмент трябва да се работи с предпазливост. :wink:
monster18 - специалист
Колега със това ли шлайфаш download/file.php?id=57738&mode=view от къде мога да намеля такова .
ZEDYCUS - майстор
Това е самозалепващо велкро от гумен диск за бормашина. От този сайт съм го взимал - http://www.zzshop.bg/index.php?l=produc ... l&p=100054
Велкрото съм го разлепил и залепил върху талашитеният диск. С него шлайфам с шкурка с велкро система. Полирам с кечета от битака, парцалените шайби си ги правя от стари памучни дънки. :partyman:
monster18 - специалист
Колега моля те дай ми идея как да слагам пак такива дискове със велкро но вместо лагерно тяло от перла и този диск да монтирам патронник .Че няма от къде да намеря такива материали :(А по нататък дано ми падне някоя перла да и взема тези части ;)
ZEDYCUS - майстор
Дисковете с велкро за бормашина и ъглошлайф , имат накрайник с резба за диска и цилиндрична част за патронник. :wink: Стават и за бормашина и ъглошлайф. Пускам ти снимки тук на накрайника и две в тематата ти за полираща парцалена шайба, да не разводняваме тази. :partyman:

Прикачен файл

ABCD0001.JPG

Прикачен файл

ABCD0002.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: