• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Масло четиритактово MTD SAE30-6EU12, продават го във всички магазини и складове за агротехника. Моята фреза дойде заредена с масло и от фирмата ми казаха, че е работила един моточас за разработка. Казаха ми да сменя маслото след пет моточаса както и направих. Цената на 0.6 л е около 7 лв.Между другото вчера я изведох от зимен сън, дръпнах стартера два, три пъти да превърти и като включих контакта запали от раз :)
kuger, имах предвид моделите на Гардения, МТД и др. от този ценови клас/ така мисля :) /.
kuger - майстор
Моята е на Петров, на времето я купих за 1150 лв., е и тя си има кусури, окопава се, налага се избутване, но като цяло върши отлична работа. За транспорт съм я оборудвал допълнително, добре, че ремаркето има допълнителен сменяем теглич и спирачки.
Сетих се за един трик, но той става при двигателите с ръчен смукач. При работа на фрезата в студено и влажно време, въздуха, който замества изразходеното гориво кондензира в резервоара. Рано или късно тази вода попада по жигльорите и създава проблеми. Преди да започнете разглобяване пробвайте това.
На място форсирам двигателя и затварям смукача. Преди да изгасне го връщам, и това е. Създадения по-голям вакум изтегля капчицата вода от жигльора.
ArturDent - Почти Безобиден
ebahti написа:
ArturDent написа:
4-тактова. 16 лв/ден.
Ако ползваш два пъти в годината - 36 лв. , за 10 години 360 лв....
Математиката некога мн. ми куцаше.....ама 16+16= 32 ,ако не бъркам :?
Абе и двамата сме сбъркали.
Оказа се че цената е без ДДС, 16 лв/ден , с ДДС -19.2 лв./ден.
На мен ми беше супер изгодно, защото ми трябваше само един единствен път - да подготвя земята за сеене на райграс. Много хора ми обещаха , ама днес, утре, то ще дойде лятото...
А машинката Honda, се справи прекрасно - парцела не беше пипван 4 години, а и носеше последствията от строежа.
За един ден направихме почвата фина като брашно.

"Оператора" имал китайска с 8.5 к.с., а тая беше с 6 к.с. но се изказа че тая била "по-силна". Явно има разлика между японските и китайските коне.
nikivd - специалист
Няма разлика колега :-D Сам го каза- японската е "по-силна". С "коне" се измерва броя на животните или мощността. А силата се измерва с Нютони. За съжаление, като характеристика почти никъде не пише въртящия момент на мото фрезите.
kuger - майстор
Просто редукторите са с различни предавателни числа.
ArturDent - Почти Безобиден
nikivd написа:
Няма разлика колега :-D Сам го каза- японската е "по-силна". С "коне" се измерва броя на животните или мощността. А силата се измерва с Нютони. За съжаление, като характеристика почти никъде не пише въртящия момент на мото фрезите.
Е то мощността, оборотите и въртящия момент са в пряка зависимост. Големи разлики във въртящия момент между два приблизително еднакви бензинови мотора не би трябвало да има.
Явно самите мотори не са еднакви.
nikivd - специалист
Получих, сглобих и тествах мото фрезата. Има 2 ремъка и скоростна кутия :shock: . Пробвах я в градината със 70 см. захват на фрезата. Трудно я удържам. Явно трябва да се наточат мотичките. Или пък не давам достатъчно газ. Ще изчакам да поработи още малко без товар и тогава ще я тествам с повече газ. Иначе има много мощ и съм много доволен.
ZMeyGorianin - майстор
Мотичките ги дават "самозаточващи се"-не знам как става, но на моята така пише. Това, че скача е заради твърдия повърхностен слой. Като минеш два три пъти е лесно. Да беше видял моята как скачаше като кенгуро върху буците след изораване с трактор :-D
nikivd - специалист
Да самозаточващи са, но докато се наточат сами ще видя зор. Много са "тъпи" отпред. Ще взема ъглошлайфа да ги заостря.
stiv1961 - майстор
Не пипай мотичките. Забиваш ли достатъчно чопа, кото стои отзад. От там аз регулирам дълбочината на фрезоване. Като го забия по- дълбоко фрезата рови ,, на място". Другия вариант е да си сменил местата на мотичките- те са лява и дясна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Препоръчайте ми марка мотофреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: