Всички въпроси за вилата.
martin_ganev - специалист
Здравейте колеги миналата година се сдобих с е една много симпатична вила на много тихо и спокоино местенце и сега поради затоплянето сам решил да си обградя местото с ограда и сам се спрял на електро заварените мрежи от този тип:
Изображение
Зма, че този тип мрежи е повече докоративен но се търси и този ефект,та искам да се получи нещо подобно на нази снимка само че с височина на мрежата около 150см.:
Изображение

Моля за всякакви съвети относно закупуването на мрежа (откаде мога да си закупя на сностна цена такава мрежа) и съвети около изграждането на цялата ограда (съвети колко да е висок бетонът кадето ще са коловете и колко да е дебел,на какво разстояние да са коловете,колко да са дебели,въвети и идеи за входната врата и тн)

Всичка съвети ,предложения и идеи ще са ми от огромна полза
Благодаря ви предварително и се извинявам ако темата ми нее в правилният раздел
VLADO66 - майстор
Зависи от бюджета-такива мрежи има всякакви като производство,дебелина на материала,има фабрични колове и врати.Влез в сайта на тази фирма от снимката и се ориентирай.
Mega - специалист
Добре е, че имаш възможности за такава мрежа. За мен е супер скъпа. Ако трябва да оградиш един декар ще идат пари, колкото за малка вила. Бих заложил на стандартната българска мрежа.
martin_ganev - специалист
Ми половин декар ми е мястото но пак ще идат парички но няма как иначе.
Ще питам тази фирма какви парички ще ми излезе мрежата
Някакви съвети да ми дадете за основата която ще се прави от бетон и камани за тръбите на оградата,кое как да направя?
VLADO66 - майстор
Бетонен пояс ли ще правиш или само бетониране на коловете?Ако е второто копаеш дупки през 2.5- 3м. 30/30/50дълб. и заливаш-ако имаш камъни ги слагаш за по-здраво и икономия.Първо слагаш ъгловите колове и опъваш конец.Мрежата е хубава и е необходимо извършването на антиромско мероприятие-след опъване на мрежата се прави едно 10см.поясче от бетон така че да захване долния край на мрежата.Целта е дори и да се свали от коловете да не може да се навие и отнесе.
stenmark - специалист
Мартине случайно миналата седмица гледах цени за такива мрежи,само че бяха високи 1.8м и дебели 2.1мм.Имаше италиански и китайски,като за предходните ми гарантираха за УВ защитата на ПВЦ покритието и имали сертификат,а за китайската не.Цената на италианската беше 230лв за 25м,а китайската 180лв/25м.
VLADO66 - майстор
Моята е поцинкована,гръцка и я купувах от Бодамет-в зависимост от дебелината и отвора струва от 80 до 117 лв./25м. на 1.5м. височина.Хубаво е да не е най-тънката ,защото още при опъването започва да се криви и става грозна картинка.Фабричните колове са скъпи-моите ги направих от квадратна тръба 50/50/2,капачетата отгоре са от шина и боядисах всичко с препарат за студено поцинковане.Добре е да се заварят мустаци на подземната част на кола.

Тема "оградна мрежа,как и откаде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: