Ел. инструментите. Консумативи.
MiPS - помощник
Здравейте, трябва ми такова сито за да пресявам на полеви условия инертни материали в малки количества (една малка лопата)
Проблема е че не се продава такова чудо и ще трябва да го изработя. Имам подходящи пластмасови сита, но се чудя откъде да "открадна" вибромоторче което ще може да вибрира 2-3кг пясък
Последна промяна от MiPS на пон мар 26, 2012 1:07 pm, променено общо 1 път.
inspo - майстор
MiPS написа:
Става въпрос за археология :cool: хоби.
археология :cool: - иманярство ли означава?
Ако е така защо да ти помагаме?
MiPS - помощник
Не - златоносен пясък означава! Другото не се сее - копа се! И службите в БГ много бързо ти стават ортаци , няма да се скриеш. На финала те изтъпанват в новините с 1/3 от намереното дето за нищо не става :проба:
ESPACE - майстор
Един мотор от чистачки -достатъчно яки са. На оста импровизираш нещо дебалансиращо и си ти.
MiPS - помощник
Ще трябват импровизации , въпроса е това моторче колко ще харчи , реално ще е на празен ход , но не ми се мъкне голям акомулатор, това е хоби все пак #-o
ESPACE - майстор
А, няма да е на празен ход с този дебалансатор. Смятай 2-4 ампера сигурно ще ги дърпа. Зареден малък акумулатор 7А/ч ще го изтощава за 15-20 минути вероятно.
MiPS - помощник
т.е. около 40вата мощност :o ще ми трябва нещо по икономично
pet.kan - специалист
с педали :-D хем и фитнес да става
иначе вариант с литиево-йонни, но е скъп
моторче от детско возило - кола, скутерче
velsi - Почетен майстор
Мисли за чисто механично решение. Имаше навремето едни ръчни шмирчелчета - въртиш една ръчка, а повишаваща предавка увеличава оборотите. Самия шмиргелов диск играе ролята на маховик. Веднъж като го засилиш само ще поддържаш някакви обороти. Друго, което се сещам, че можеш да погледнеш е устройството на крачна шевна машина. Там също има конструктивни решения, които могат да са ти от полза.

Тема "Преносимо вибросито на 12 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: