Някой минавал ли е тази манипулация скоро,и евентуално кьде мога да я сменя (само труд).Колата е Ауди 80 90г ,NE 90.с газ-бензин.Забелязах че миришеше на газ антифриза,помислих си да не е от изпарителя затова затворих притока на газ от бутилката и като обьрнах на бензин започна да мирише на бензин антифриза.Междувременно на газ колата започна да трака повече от дизел,като при подаване на газ отвреме на време спира,на бензин не трака но като загрее почва яко да тресе в купето,и надува яко маркучите.Според мен 99,9% е гарнитурата на главата.Трябва ми само майстор който да извьрши ремонта,за София става вьпрос.
Всички имаме коли, нали ?
sstambo
- специалист
51 мнения в "Смяна гарнитура на глава"
Chefo77
- майстор
sstambo написа:Кое точно е за 2 часа работа???25th Hour написа:Какво имаш предвид под яко шкурене..Една четвьрт от стойноста на колата за труд нормална ли е,да неговорим че е за два часа работа(от човек който разбира).
Смяна на гарнитура с шлайфа, проверката и напасването + гарнитурата започва от 300 лева. Ако някой квартален иска да я свали, да я тръкне с ръчния шмиргел и да я затвори, може и 50 лева да иска за труда

Между другото, консултира ли се в някой сервиз за това дали е от гарнитурата? Защото не ми се вързва тракането с издухана гарнитура, по-скоро от прескочил зъб на ангренажа или избягала центровка. А за надуването също има други варианти, най-малкия от които е да е заяло клапанчето на капачката на разширителния съд (ако системата е херметическа).
25th Hour
- специалист
Тая процедура в София в обикновен сервиз върви между 150 и 200 лева в зависимост от кратуната... отделно в базата за кратуни в Слатина където се справят много добре в зависимост от пораженията цената върви 250-300 лева. Тоест пълна ревизия на кратуна от-до , водачи, гумички, шлайф напасване / в случая имаше и 2 клапана ударени/ е 500 лева само че главата е 16 клапана...за 8 клапана ще е малко по- малко...
Chefo77
- майстор
zmiori написа:Чефо човека пита за труд на отремонтирана глава. Аз го разбирам така сваляне на старата слагане на гарнитурата и монтаж на новата без шлаифане без "надуване" без смяна на водачи и гумички на клапаните. С две думи махаш старата и слагаш "новата".Ако е така - извинявам се!!!
Наистина е бърза процедурата!
Но аз разбирам, че търси цялостен ремонт и ако се окаже спукана главата, има вариант за това.
sstambo
- специалист
Говоря само за смяна на гарнитура на глава(труд) ,не говоря за ревизия на главата това евентуално ще го правя в "джуди",наясно сьм с процедурите и частите които трябва да се отремонтират.Аз парите не си ги бера от дьрветата,че да им пьлня гушите на тези "обирджии".Така че няма нужда да ме убеждавате колко специфична и трудоемка е работата. 

Тема "Смяна гарнитура на глава" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература