Всички имаме коли, нали ?
tarlyo - специалист
А човека, може би, вдява от материята и не иска да му се обяснява, а пита само за цена?
Или аз не съм му разбрал въпроса.
25th Hour - специалист
Тая тема стана страшна забава... аз знам, един магазин, където можеш да си купиш подобно на клингерит ама по хубаво и ПО-ЕФТИНО и да си изрежеш гарнитура... няма на скапаняците в магазина да им давам 25 лева за нова я... егати търгашите...ще използвам старите болтове за главата, нищо че са на 20 години... няма да им давам пари за нови я..иначе главата на бордюра пред блока ще стане равна като стъкло... според мен за около 20 лева ще стане всичко "шес" / тук включвам и 10 лева газ разбира се/..
sstambo - специалист
25th Hour написа:
Тая тема стана страшна забава... аз знам, един магазин, където можеш да си купиш подобно на клингерит ама по хубаво и ПО-ЕФТИНО и да си изрежеш гарнитура... няма на скапаняците в магазина да им давам 25 лева за нова я... егати търгашите...ще използвам старите болтове за главата, нищо че са на 20 години... няма да им давам пари за нови я..иначе главата на бордюра пред блока ще стане равна като стъкло... според мен за около 20 лева ще стане всичко "шес" / тук включвам и 10 лева газ разбира се/..
Пич що говориш глупости ,това че не сьм от бальците които си дават парите на вятьра и хоп видиш ли страшна тема.Далеч сьм от мисьлта че няма да си плащам не напротив ,знам че сиренето е с пари но неможе например за сирене което струва 2,50лв да ми искат 8,00лв капиш.Неискам да влизам в спорове и незнам какви боклуци си слагате но за 25 лв качествена гарнитура няма.Неможе да ми обявяват цена за проверка на глава 80 лв която е 25лв в специализираният сервиз за ремонт на глави.Няма да ми говорите глупости тука и да спамите темата.
sstambo - специалист
tarlyo написа:
А човека, може би, вдява от материята и не иска да му се обяснява, а пита само за цена?
Или аз не съм му разбрал въпроса.
Много добре сте разбрали.Ето един човек който разбира значението на вьпроса ми.
zmiori - специалист
Има сервизи и сервизи. Преди около 2 месеца на кумеца рендака му искочила дясна полуоска от дефиринциала. Задърпали колата до наи близкия сервиз. На следващия ден му казали скоростна кутия за смяна, втора ръка + труд 500 лв. Отидохме с моята кола закачихмея и я додърпахме до друг сервиз. След 3-4 дни му се обадиха да отиде да си вземе колата и да носи 35 лв. толкова му струва ремонта + цената на зегерката. А сега познаите дали "фанцузина" не мъкне като муле материали за ремонта на апартамента на щеркаму.
Е на това му се казва опит за яко "шкурене".
А сега дали някой ще отговори на човека точно конкретно и ясно?
Създавам ви казус. Идва клиент носи чистонова глава, гарнитура също нова и комплект нови болтове за колко парички ще му ги смените.
25th Hour - специалист
:)
Последна промяна от 25th Hour на ср мар 28, 2012 4:47 pm, променено общо 1 път.
25th Hour - специалист
sstambo написа:
25th Hour написа:
Пич що говориш глупости ,това че не сьм от бальците които си дават парите на вятьра и хоп видиш ли страшна тема.Далеч сьм от мисьлта че няма да си плащам не напротив ,знам че сиренето е с пари но неможе например за сирене което струва 2,50лв да ми искат 8,00лв капиш.Неискам да влизам в спорове и незнам какви боклуци си слагате но за 25 лв качествена гарнитура няма.Неможе да ми обявяват цена за проверка на глава 80 лв която е 25лв в специализираният сервиз за ремонт на глави.Няма да ми говорите глупости тука и да спамите темата.
Пич, идеята на поста ми беше да иронизирам хората, които пишат как нещо, което изисква определено внимание се претупва за да се мине максимално тънко. В следствие на "тънкото минаване" поразиите по определен агрегат могат да костват доста пари. Лично аз не оправдвам и търгашите които свалят по 3 кожи на хората за труд, но пък има и доста майстори, които могат да ти свършат отлична работа а тя струва пари.

Другото, е че всичката тая мизерия направи си сам идва от това, че българина е беден и наистина гледа по тънко да мине- не можем да го виним след като няма.

Така че нещо не си разбрал поста ми...

Другото няма да се заяждам, защото не си разбрал поста ми и си писал малко така ;)
25th Hour - специалист
zmiori написа:
Има сервизи и сервизи. Преди около 2 месеца на кумеца рендака му искочила дясна полуоска от дефиринциала. Задърпали колата до наи близкия сервиз. На следващия ден му казали скоростна кутия за смяна, втора ръка + труд 500 лв. Отидохме с моята кола закачихмея и я додърпахме до друг сервиз. След 3-4 дни му се обадиха да отиде да си вземе колата и да носи 35 лв. толкова му струва ремонта + цената на зегерката. А сега познаите дали "фанцузина" не мъкне като муле материали за ремонта на апартамента на щеркаму.
Е на това му се казва опит за яко "шкурене".
А сега дали някой ще отговори на човека точно конкретно и ясно?
Създавам ви казус. Идва клиент носи чистонова глава, гарнитура също нова и комплект нови болтове за колко парички ще му ги смените.
Колега на главата от снимката могат да му вземат и 50 и 100 лева и нагоре според фантазията.

Онзи ден дойде един пич чиято кола е 16 клапана и е с верига, повярвай ми доста гърбене е, трябва да се спазят доста неща.

Нека аз те питам един казус- с какво усилие и последователност се притягат болтовете на главата на Ауди 80 с тоя двигател с динамометричния ключ?

Айде направи си го сам.. бръкни в Аутодатата и виж последователността купи си ключа / защото читав не струва 30-50 лева, сложи си ангренажа по белезите, вържи си колекторите ама внимавай да не скъсаш шпилките, вържи си водите, виж си там вакуми ако има тоци, прегледай си всичко го направи за 2 часа и за 50 лева...
Chefo77 - майстор
sstambo написа:
25th Hour написа:
От свалянето на главата до тестването и шлайфането има и други процедури, недей така. Ти можеш ли да си разхвърляш главата до голо парче алуминий (ако е алуминиева, разбира се), и след това да я сглобиш обратно, като при това нагласиш всичко както трябва? Не подценявам знанията и уменията ти в никакъв случай, но аз лично въпреки че не съм технически неграмотен, не бих се хванал да го правя на моята кола.
Виж - ако само за носенето от сервиза до тестовата лаборатория и обратно искат 55 лева, ще ти дължа извинение! Но ако трябва да се пръска и събира тая глава ...
Стефко - специалист
Адаш, тия неща съм ги правил многократно, и на моята кола, и на приятели. Не е сложно, просто рутинни операции. И който знае какво прави, го прави добре. И не отнема много време.

Тема "Смяна гарнитура на глава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: