• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
krasimirradev - напреднал
EDI написа:
Слабичка машина, базов модел от 2010 г.До 10-11 квадрата може и да топли в зависимост от помещението.27 кг външно тяло, 750 ватов компресор.При +2 градуса му остават 3 кв отоплителна мощност.
ясно значи нестава,дайте предложение за климатик който наистина ще топли дори на -20

Пред голяма дилема съм климатици или котел,става дума за къща
Chefo77 - майстор
Ако успееш да намериш климатик, който гарантирано да топли къщата при -20 за такава цена, звънни ми. Аз за една стая за 1300 не можах да намеря ... :)
Котел, разбира се! Можеш да си позволиш да поддържаш почти еднаква температура в отделните помещения.
EDI - майстор
То има машни които топлят и до -25 без проблеми, ама дай брой, кубатура и характеристики на помещенията и какъв ти е общия бюджет, та да помислим малко по въпроса.
Chefo77 - майстор
Имам предвид аналози на посочената в предпоследния пост откъм цена!
Ясно е, че има такива, но не и за тези пари.
EDI - майстор
Аз затова викам на колегата да даде помещенията и бюджет, да видим дали нещо може да се измисли.И за 1300-1400 лева има топлещи машини, но зависи какви обеми ще топли.Иначе големи помещения в къща, ако бюджета е към 1400-1500 лева общо няма да стане работата.
Ivo_Dinkov - специалист
Ползвам темата на колегата, за да попитам и аз за избора на инверторен климатик.
Ще се ползва основно за охлаждане, зимата евентуално ако е по- слабо парното за бързо затопляне на помещение, ако не сме били уикенда вкъщи например, няма да е основен отоплителен уред.
Изискванията са:
- помещение около 20 квадрата, малък хол с кухненска част (изглед от към кухненската част, изглед към холната част)
- външните стени са двете на гърба на дивана (усвоен балкон, с изолация външна и вътрешна, дясната стена в външна само до 'куфара' на тавана, от другата страна са асаньорни шахти и складово помещение между етажите)
- вътрешното тяло ще е разположено точно под куфара на тавана, над дивана, имам изведен ток на отделен бушон за целта
- външното тяло ще е почти огледално от другата страна на вътрешното- на втори етаж съм и имам достъп до стената от козирката на задния вход на входа ни
- според мен 9- ка ще е слаба и ще е по- добре 12- ка
- държа да е тих

Оглеждам Фуджицу, Дайкин и Панасоници до 1400 без монтажа да е включен в този бюджет.
Какво бихте ми препоръчали за моя случай?
Mega - специалист
Един климатик или го ползваш зимата или не. Отговори си на въпроса искаш климатик за лятото и преходните сезони или искаш машина за зимата. Спирането и пускането на климатик през същинската зима не води до нищо добро за климатика! В този бюджет има доста машини от средния клас. Най-добре да извикаш фирма на оглед. Тук може да има идеи, но огледа на място е незаменим.
Ivo_Dinkov - специалист
Хм, т.е. е много лоша идея да го пускам веднъж на 2-3 дни за по час зимата?
Какъв е препоръчителния минимум за ползване през зимата?
Със сигурност ще е за охлаждане основното му предназначение.
EDI - майстор
По принцип зимата машините за основно отопление се пускат октомври и се спират април.Пускането при ниски температури, както казва МЕГА/а той е съвсем наясно с нещата/ могат да доведат макар и не винаги, често до блокиране на компресор и други подобни мизерии.Иначе за теб е подходяща една машина с номинал 4 кв на отопление, макар и някоя по-добра 9-ка да свърши работа.До 1400 без монтаж свястна машина ДАЙКИН не можеш да намериш.Триото ФУД.... имат подобни 12-ици на зени около 1100 без монтажа, серии LEC, LKC.Може да намериш някоя промоция на 12-ица ПАНАСОНИК, модели LKE и MKE, която ще ти свърши работа, но е малко съмнително.Ако намериш някъде все още да се намират 09LDC, ще ти свърши добра работа.
Mega - специалист
... По време на големия студ да, или работи цяла зима или не. Под -5 не се препоръчва да се стартира. Разбира се зависи от машината и други фактори, но ако държиш на техниката си е добре да я жалиш. За лятото има доста машини в твоя ценови сегмент.

Panasonic E12MKE-3
Genereal ...12LEC
RAS-137SKV-E3 - Avant
Sharp ...12LSR
Mitsubishi Electric GE35VA

Избора в този сегмент е огромен, избери си доверена фирма да мине на оглед, да види помещението на място, да беседвате и да избрете най-доброто. Най-лесно е да се дава акъл в нет-а, но е добре някой да поеме отговорност за избора.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за мнение за избор на климатик/ци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: