Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikola40 - напреднал
Искам да си направя слънчев бойлер от туба 25 литра. Ще му сложа кранче, ще го свържа с маркуч към чешмата на двора, ще го закрепя отгоре на плочата над чешмата и да мога да ползвам топла вода.
Потърсих в интернет, но не намерих нещо подобно.
Един познат-техничар ми обясни набързо, че трябва междинен съд-тоалетно казанче с поплавък, не можах да го разбера добре. Друг познат ми обясни, че имало някаква част от парно на автомобил, клапан някакъв, който можел да се използва.

Интересува ме такава схема на свързване, че да се пълни сам когато падне нивото на водата в тубата под определено равнище.
Също така ме интересува как да попреча на образуването на налеп от вътрешната страна на стените на тубата - този проблем съм го забелязал предишното лято при затопляне на вода в бирени ПВЦ-бутилки.

Изображение
SHADOWAWS - специалист
Човек, не знам за туби (мога да намеря), но какво ще кажеш за това http://wn.com/SOLAR_HOT_WATER_SHOWER_DI ... OSE_PART_1 ? ;)
batkotony - специалист
Малееее,тоз се бори като прасе с тиква... :-D
Mega - специалист
Това с черния маркуч е пробвано и работи отлично. :mrgreen:
VLADO66 - майстор
И ако вместо душ се сложи разпръсквач за маркуч за по малък дебит. :?
miroton - майстор
Най добре си вземи балон от бойлер и го боядисай в черно.
Mega - специалист
Един приятел си е направил проточен бойлер за слънце. Варел 200 литра, вертикален, черен разбира се. В тази си позиция е огряван цял ден от слънцето. Седи на покрива на вилата му. Вътре е навил медна тръба, която си е под налягане от водопровода. Варела е пълен с вода. През деня се напича здраво, когато пуснеш водата тя проточно си минава от там и се загрява в реално време. Идеален е за къпане и домакинството.
zmiori - специалист
Преди години видях едана "система" от вътрешна гума за камион или друга голяма машина сутрин я пълнят с вода и след обяд я ползват. вързана бе към студената вода с 2 С. К. един преди отклонението /за напълване/ за гумата и един след него /към батерията/.
Миналата година пробвах с радиатор за парно, но от соц. време - едни тенекиени. Взех само единия панел, от трите и ефекта беше невероятен - 60 градуса следобед! Тази година съм замислил, да не е със съд над него, а с някаква помпа от пералня, за циркулацията (не постоянно), а и конструкцията се опростява. Боядисан черно разбира се .

Тема "Слънчев бойлер от туба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: