• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте
Преди правехме такива прашки но не си спомням как ги правехме
ако някои може да ме светне ще съм благодарен
pavkatay - майстор
От плондер на кожена топка. Двоен ластик.
.......бях, а и сега сигурно съм доста добър-целех фас поставен върху бирена капачка от 10 метра.
А миналото лято в Боженци на една сергия се натъкнах на сносна прашка за 2 лв. с доста слаб ластик, но я купих да уча малкия да стреля. Оказа се, че младото поколение не може да разбере очарованието на счупения с прашка прозорец :-D - абе не ги влече.
toni_g79 - специалист
Най-хубавите бяха от противотокова ръкавица,аз понеже не можех да си намеря такава,ползвах от вътрешна гума на колело.Имаше едни много еластични.Славех се и аз с доста добра прашка.Правехме войни,тогава слагах по 2 ластика от страна.Имаше и прашки с единичен ластик без чатал.в края му се връзва кожичката с връзки..... скоро си бях на село и намерих верният приятел "прашката" и се опитах да центрирам една котка ,но всичко се изпокъса :lol: .Не я бях намирал поне 15 години.
Ееееххх как минава времето............. сега се радваме на други "прашки" :lol: :partyman:
:partyman: Другите прашки са друга тема
малкия иска ду му направя че от 2 3 дни ми дрънка
с вътрешна гума на колело нее ли много твърдо
timo1 - специалист
nuramatrixx написа:
Здравейте
Преди правехме такива прашки но не си спомням как ги правехме
ако някои може да ме светне ще съм благодарен
чапарагата от ясен(печеш на огън без да белиш кората,после белиш и пак печеш) :mrgreen: ,мишенка ....от кожени обувки и ластиците моите бяха уплътнение от бидони с кръгло сечение,муфи им казваха :drinkers:
Chefo77 - майстор
Направил съм си сигурно 4-5 прашки и 2 лъка ... обаче ей, мамка му - много крив мерник имах, абсолютна нула :) :)
Иначе по спомен хубаво ставаха от чатал на дрян + ивици вътрешна гума на колело.
alien - специалист
ей.... какви спомени....
ама аз ги правех много силни, камък 15мм става на облак прах, нищо не остава, така стреля още по точно
наистина високо волтовите ръкавици бяха най добри, малко мекички ама къси и двойни става супер
като закъсаме ползвахме вътрешна гума на кола, ако е по тънка пак двойни
само много внимателно с рязането, да няма "клъцки" :-D
и да се пази от слънце
ех какви години бяха....
colyo - специалист
Най-хубави ставаха от вътрешна гума на самолет. По нашия край чатал не ползвахме, а я опъвахме върху палеца и показалеца. АПРОПО по ловните магазини има купешки, но напоследък не виждам Казанлъшките, а само китайски ментета. Преди години си бях купил такава казанлъшка даа целя кучето на един от отсрешния блок ,че по цяла вечер лаеше. Трошах стари лагери на менгемето и на 2-3 пъти го пращах на стъклар докато разкара помияра........та идеята ми беше, че по ловните магазини продват резервни ластици и като за дете са прилични.
pavkatay - майстор
Вътрешната гума на колело не е много еластична. Дете трудно ще я опъне. Чатали стават от люляк-доста симетрични са разклоненията му.
А за кожичките сега се сетих -колко кожени езици на обувки съм изрязал от шкафа вкъщи :-D .
ArturDent - Почти Безобиден
За ластик - турникет (медицински) 2 лв.
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "ловна прашка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: