• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
DTIvanov - специалист
ebahti написа:
Това не е диск за рязане -а за грубо шлайфане на дърво(нещо като телената камбана) само че по удобно.Много е подходящ за възстановяване на стари дъбови греди :wink:
Както е отбелязал колегата по-горе това е диск за грубо шлайфане. Имам такъв на Бош, купувал съм го преди години от Киров ако се не лъжа и струваше около 20 лв. Имаше три едрини по спомен, моят е средно едър. За някои специфични дейности е страхотен. Ако има интерес ще го щракна и ще кача снимката.
Поздрави на всички майстори :o !
profesionalist_wood - майстор
Такааа момчета,това че съм чувал отзиви от хора които никога не са пипали такива дискове Гриндер на фирмата Arbortech са опасни,са пълни глупости,вярно,опасни са ако не се внимава с тях и не е сложен ПЛАСТМАСОВ ПРЕДПАЗИТЕЛ на който ще покажа на снимката долу,купих един такъв Гриндер с предпазител от щатите навремето с гаранция за 270 лв профи серия и издържа на 15 000 оборота гарантирано от производителя. Защото аз съм дърворезбар и се занимавам от 13 години и не ми се е случвало да се порежа на тези дискове въпреки сакатлъците на някои мои колеги когато работят без специални предпазни ръкавици от плетена тел на фирмата PREVENTA,а си дръпнат ръкавите на блузите и ги използват като ръкавици,или с китайски работни ръкавици за 7 лева,но тази импровизация е много опасна.Не случайно още миналата година ги забраниха в Европа,за това съм писал подробно в една тема.Моят съвет е да не си купувате единствено диск на фирма PROEL която се намира на ул.Неделчо Бонев на която е сложена верига от моторен трион(който иска нека рискува) При високи обороти около 12 000 веригата се откъсва и се забива в тялото или ранява друг,за да е безопасно-на 4000-5000 оборота.За тази цел си има специално отлят диск със зъби досущ като на резачката и струва около 50 евро без предпазител.Те се правеха доскоро в САЩ по лиценз,но вече основно в Австралия откъдето те идват.
Също не е лошо да се откажете да си слагате диск от циркуляр на флекс...гарантирано си заминавате при Св.Петър,така става защото зъбите на циркуляра са скосени и се вкопават в материала,не е като на резачката да реже материала под ъгъл.
Или съберете парички за ръчен циркуляр или си купете гриндер и не се занимавайте с експерименти

-->това е за още младите и зелени начинаещи дърводелци :-D :-D :-D
profesionalist_wood - майстор
Ето Гриндерите

Прикачен файл

145650_230.jpg
Диск за флирт със смъртта
145650_230.jpg (72.71 KиБ) Видяна 3614 пъти

Прикачен файл

510223_l.jpg
510223_l.jpg (47.83 KиБ) Видяна 3614 пъти

Прикачен файл

0925.jpg
Това е истината
0925.jpg (28.29 KиБ) Видяна 3614 пъти
schuldiner - майстор
Пробвай с волфрамов карбиден диск (поизпотих се да му намеря точното име).
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 7lIhKEZ20h

На шлайф тип среден Елтос това нещо пили страхотно!
jekasus - майстор
Младежи неопитни :-D , това, което в ръцете ми е продължение на пръстите ми, понеже знам кое как да държа, години профи. си казват. Който няма опит с тия дискове, да не пипа туй нещо, че е шибана работа.
DTIvanov - специалист
Колеги, дискът за който е питането е за шлаифане! Моля вижте линка. Прикачам снимка на диска за който писах по-горе и е най-близо до щатския. Разликата е, че на Бош не е закръглен по периферията. За сметка на това беше няколко пъти по-евтин (не правя реклама :-D )
Поздрави!

Прикачен файл

rsz_imgp2120.jpg
schuldiner - майстор
DTIvanov написа:
...
Тази шайба е българска (или руска) и според мен е по-добра от на бош. Ако подскаже някой къде във Варна мога да намеря... сигурно ще взема 5-6, че периодично изчезват от пазара и трябва да карам на "маркови" (които са и по-скъпи, ама не това е главното).
DTIvanov - специалист
На гърбът й пише: 971 BOSCH 2 608 600 177 nmax 13300 min-1 80 m/s, на опаковката й пишеше произведено е Германия, а ако е произведена в България ще съм много щастлив, защото е страхотна. :-D
schuldiner - майстор
Е, щом пише... Абсолютно същите имах на по 10-15 години, със сигурност не бош. Дори имам една още по-стара, от соц-а, но с изпопадали зъби и за нищо не става вече...
  • 1
  • 2

Тема "Диск за ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: