Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Petyaaa - напреднал
П.П. Да попитам и за външната врата - от същата фирма за дограмата ли сте поръчвали? И може ли да се сложи външна врата, без да е измазано и да са направени подовете, според вас?
forski - специалист
Миналата година си сложихме дъбова дограма на цялата къща, което включва 6 двойни крила, един единичен прозорец и врата тип терасна към верандата.Дограмата е с двоен стъклопакет, уплътнява перфектно към касите и не прави абсолютно никакъв конденз.
Цената с монтаж която ни взеха беше 6к. лева, след първата зима абсолютно никакви оплаквания.Импрегнирах ме я с три компонентната система на Бекер Акрома.
tsvet - помощник
Не оспорвам качествата на дървената дограма. В моя случай се касае за количество около 50 кв.м. и разликата между PVC и дървена става сериозна - приблизително двойно по-скъпа дървена от PVC.
Имам едно чудене - разполагам с три оферти за трислойна от дъб, от три различни фирми. При две от фирмите общата цена е аналогична, но третата е с около 40% по-ниска от другите. Не ми е ясно от какво може да се постигат такива разлики в цените при положение, че и на трите стъклопакета и обкова са добри (или поне така са оферирани).
Tsilkov - майстор
tsvet написа:
Не оспорвам качествата на дървената дограма.
Аз пък така и не мога да и проумея смисъла :? .Имам преки наблюдения върху скъпа "дървена многослоина" дограма със стъклопакет.Дограмата още си върши работата ,но за 6 години се налющи ,провисна и изобщо си загуби блясъка.Конденз се появява и по нея.Нито цената,нито топлоизолационните качества ,нито траиността са и повече от хубава PVC дограма.Остава единствено естествения вид на дървото ,ама и то заплескано под слоеве от лак и боя :? .Като се кефиш на дърво направи си дюшеме на пода ,или облицоваи някаква вътрешна стена (а защо не и външна) - няма защо да си губиш парите в дървена дограма.
tsvet - помощник
Аз въпросът го реших в полза на PVC като видях, че разликата в цената представлява стойността на топлоизолацията на цялата къща (че и още нещо) :-)
Пък и си мисля, докато сложа пантофите да не се окаже, че дървената ми дограма вече е за лакиране...
VLADO66 - майстор
tsvet написа:
Не оспорвам качествата на дървената дограма. В моя случай се касае за количество около 50 кв.м. и разликата между PVC и дървена става сериозна - приблизително двойно по-скъпа дървена от PVC.
Имам едно чудене - разполагам с три оферти за трислойна от дъб, от три различни фирми. При две от фирмите общата цена е аналогична, но третата е с около 40% по-ниска от другите. Не ми е ясно от какво може да се постигат такива разлики в цените при положение, че и на трите стъклопакета и обкова са добри (или поне така са оферирани).
Аз си сложих Рехау златен дъб,заоблен стъклодържач и дръжки бронзе и мога да кажа че за нищо не бих я сменил с дървена каквато и да е.Единствено дървено-алуминиевия профил ме блазнеше обаче цифрата е сериозна.
sonofsyn - специалист
Здравейте, мислете повече за стъклопакета отколкото за самата дограма.
Дограмата е едва 7 - 8 %,
и тя се избира по това колко ти стиска, и ти се поддържа после
докато стъклопакета ти е един вид стената ама от стъкло,
принципа "колкото повече толкова повече" за него е най-меродавен,
защото 2сл пакет има с дистанционер от 10мм до 16мм примерно
ама после стъклата са еди кви от външно от въртрешно,
пък газо напълнено,
при трислойния вече нещата стават още по по,
така че това за цената на квадрат е абсурд.
решаваш от кое ще пестиш профил или стъклопакет.
моят съвет е да наблегнеш на стъклопакета.
Монтирах на къщата 6кам KBE 88мм, и 3сл пакет общо 36мм
ако избираш дървена гледай профилите да са трислойни,
ако може да ти ги измерят за влажност на материала, че като знам как ги сушат...
на апартамента си сложих дървена врата вярно всеки ахва, но после като изсъхне и се усуче
няма уплътняване, и зимата е интересно #-o
gvladkov - специалист
Дограма:SALAMANDER STREAMLINE 76мм
Стъклопакет:троен 40мм:
отвътре-К-стъкло
по-средата-5 мм флоатно стъкло
отвън-4 сезона стъкло(мултифункционално).

Аз съм пройзводител на стъклопакети.Много по-важен е стъклопакета от дограмата.На второ място е обкова,за да не ти падат крилата при отваряне.На последно място е профила.С тези 5-6 камери само Ви парфюмират в офисите.
Прикачен файл:
2012-04-07 19.38.16.jpg

Тема "питане за дограма и външна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: