• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Това с медицинския ластик ще е по добре но каде се продават и точното наименование какво е :?
MamaMy - майстор
Аз, като титулуван професор на прашката да ви разясня някои основни постулати. Ластика се прави от плондер на футболна топка. Кожичката от езика на някой обувки. С връзки за обувки се прави една част около 10 см от кожичката към ластика за да можеш да опънеш с цяла ръка. Прашките биват 3 вида. С чатали, с един ластик от пръст и без ластик с дълги връзки за обувки. Към тези оръжия може да се прибави и скобника с квадратен ластик и чатал от арматурно желязо. Третия вид прашка се среща и в разновидност с носна кърпа и е известен и като шумерска прашка.Там стрелбата се извършва с въртене и пускане на единия край. Камъка излита и...
Като муниции се използва почти всичко. От речни кремъци, до съчми, топчета за игра и гайки. За скобниците имаше и фабрични муниции на пчеларските магазини. Скоби за рамки. В противен случай ще си смените всички нокти на ръцете като мен докато кривите пирони с чук или камък. :-D
housedoktor - майстор
Аз прашка никога не съм правил,но още в 7 клас си бях сътворил пушка с предно зареждане .Работеше с настъргани кибритени клечки и стреляше със съчми от лагер .Луда работа :? :)))
Chefo77 - майстор
housedoktor написа:
Аз прашка никога не съм правил,но още в 7 клас си бях сътворил пушка с предно зареждане .Работеше с настъргани кибритени клечки и стреляше със съчми от лагер .Луда работа :? :)))
Ние това с настъргания барут го прилагахме при "бомбичките" - 2 винта, 1 гайка и найлонова торбичка :) Както и в куршумите - пирони, изстреляни от асфалта :)
Ееех, времена :supz: :supz:
schuldiner - майстор
Малии, кво ни чака с неотрасналите мъжки рожби... То от една страна много хубаво да знаят, ама ако трябва да им мине всичко като на нас през главите...
Това с тъпкача на хаусдоктора е страшна емоция, с него се ходеше за гривеци зимата. Ама веднъж гръмна в лицето на брат ми, т.е. от обратната страна, и ги зарязахме. Щото и бомбичките бяха модерни, но на друг пък му пришиваха после пръстите. Най-безопасни сякаш бяха харпуните - от обикновени хавайки до всякакви приумици тип арбалет със стрела от електрод. При тях просто нямам спомен някой да е пострадал, а също даваха голям кеф.
В крайна сметка прашката си е класика, само дето бойната прашка е прекалено мощна за деца. Моята е купешка, но от оръжеен магазин и тунингована с нови силиконови ластици. Пробвах я на 15 метра с 10 гр. оловна съчма, която проби двойна талашитена врата и замина нанякъде. За сравнение, обикновен харпун със стрела 200 и нагоре грама прави същата дупка, но стрелата, въпреки че е остра, едва се показва оттатък..
Както и да е, турникетът на Артър е много подходящ за начално обучение. Във всеки рибарски магазин също продават прашки, но са с чашки за захранката - просто трябва да се модифицират и леко да се съкрати ластикът за по-добра стрелба.

ПП Забравих да добавя - ако е самоделка, ластиците се пристягат пак с ластик или ивици гума, за да не се изплъзват възлите. Отгоре вече може да се навива друго. Не е препоръчително да се ползват под нулата, като всяка гума, щото ще си останат в разпънато положение. Пречи им също жегата и директното слънце. След употреба се измиват с чешмянка, талкират се и се прибират на тъмно и хладно.
Последна промяна от schuldiner на чет мар 29, 2012 7:26 pm, променено общо 1 път.
Victoryus - напреднал
Моята прашка беше с ластици от вътрешна гума на лек автомобил както на повечето а за чашката или чапарашката както искате ние му викахмe чашка ползвахме следното нещо, намираш си по-голлям катинар вадиш му това извитото желязо незнам как се казва дето се заключва заварваш му една дръжка и ще имаш перфектно изваяна и достатачно здрава чашка :)
Eeeeeхххх беше страхотно да се навреш в някое дере, да събереш една камара шишета нареждаш и почваш а сега като се прибере от училище хвърля раницата и почва Кънтър -Страйк.
Отдеве направих от плондер на топка стана много здрава
Утре ще пробвам с бътрешна гума от кола
sstefanov - майстор
Малко е настрани от темата, ама вдигали ли сте кутии с карбид и вода?
Това ни беше едно от любимите занимания като деца, заедно с миниума и бронза, йод и амоняк и т.н ... :-D
pavkatay - майстор
sstefanov написа:
Малко е настрани от темата, ама вдигали ли сте кутии с карбид и вода?
Това ни беше едно от любимите занимания като деца, заедно с миниума и бронза, йод и амоняк и т.н ... :-D
Ааа, влизаме във води, които са ми до колене.
На тази тема мога томове да изпиша.... :roll:
MamaMy - майстор
Един строеж осъмна със едно гюмче карбид по-малко. Бяхме усмърдели квартала. Кутии от консерва в земята, шишета от дезодорант в ръка, бутилки от шампанско и всякакви други изродии. Така като се замисля, явно не съм бил от най-кротките деца в квартала :lol:
Дори бяхме замислили да заредим едно от оръдията на Скобелев парк под панорамата :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "ловна прашка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: