Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Grezinski - специалист
Здравейте,

смятам да си правя диван, каква дървесина ми препоръчвате да използвам!?

Някой знае ли, къде мога да намеря подходяща в района на Велико Търново!?

Благодаря предварително!
romanpm - майстор
Нужен ти е талашит , фазер , чам , вата , дунапрен и дамаска ,пластмасови крака , пистолет със скоби /въздушен или електрически/ винтоверт , види , банциг или циркуляр може и прободен трион /възможно е и още неща според модела/ :)
tripioo - специалист
чам 2 или 3 качество .... ватата да е с различна твърдост ... съвет , разглоби някои стар за да видиш как трябва да стане иначе ще се изгубиш в процеса :( трябват ти вложки- кокосови влакна и някакви текстилни , плат док и или американ за обличане ,, тапицерски колани и или пружини ... много работа си е ., посмисли за направа на дървена "пейка" която да облечеш с възглавницата
Grezinski - специалист
За пореден път чувам за тапицерски колани но така и не разбрах за какво се ползват. Можете ли да ми обясните!??!??!?

Аз се сещам само за направа на скара с тях, върху която да слагам възглавниците за сядане, евентуално за да е по-леко, но нали има разни механизми за отваряне, което ме навежда на мисълта, че седалото е масивно!??!!? Или греша!? Аз мисля седалото да го направя чрез скара от шипки, като за под керемиди. Върху тях слагам OSB и около 1 см..... нетъкан текстил, иглонабит, не знам как се нарича, като пресовани с лепило конци от най-различни платове. Няма да го правя отваряем.
А какво представляват те? Имам полиестерни колани, сапани, мога да ползвам такива, не се разтягат.
Възглавниците за сядане и облягане ще са от дунапрен 6+8 см с вложка от същия пресован твърт плат за разпределение на товара.

Като цяло, да, обшита пейка е дефакто конструкцията.

А коланите могат ли да се ползват за гръб?!
tripioo - специалист
ех не ме карай да мисля по това време на деня :Д:Д:Д а иначе коланите се използват при мека тапицврия (твурда полу мека и мека) като се коват върху носещата рамка , отгоре док отгоре пружини(които са облечени в плат) огоре дунапрен пак плат и дамаска ... един примерен ред на зглабяне :Д:Д

а седалото , по скоро основата зависи от това колко е твърда тапицерията
да коланите могат да се ползват за гръб
помисли дали не може да направиш "пейката " масивна , и красива и от горе да сложиш една голяма "възглавница " която да е по дормата на пейката ...
примерно
но най- добре си харесаи модел кум които да се стремиш и на базата на които да измислим приемлива конструкция в 00,15 от мен толкова утре може оште

Тема "Дървесина за мебели, какво да търся????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: