Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bulhomes2 - майстор
За моя гръмоотвод си купих 2 кола (50 лв), няколко парчета поцинковани тръби (не помня цената), един отвес за връх (1,20 лв), арматура фи 8 имах останала от строежа, вата с фолио (8-10 лв), с която увих арматурата и я вкарах в подпокривното и малко грунд за заварките. Едва ли ще ми е струвало повече от 150 лв.
моя гръмоотвод го закачих към земното на къщата голям поблем или нее? да правяли друго земно?
ArturDent - Почти Безобиден
Доста голям проблем. Направо самоубийствено голям.
Нали идеята на гръмоотвода е да предпазиш къщата и най-вече ел. инсталацията от мълнията.
А ти си направил точно обратното - закарваш мълнията направо в контактите.
със дефекнотокова защита съм и мълнията търси наи прекия пък към земята смятам че това нее проблем че сам вързъл земното на къщата с гръмоотвод
Изображение
VLADO66 - майстор
На мен мълния ми е влизала не директно, а по индукция през нулата, така че от опит ти казвам-набий си кол най-малко на 2м. от къщата и вържи там гръмоотвода.
уфф 4 кола съм набил ама всичко е бетонирано . то в тоя случеи по добре да махна гръмоотвода явно
VLADO66 - майстор
Ако ти е нова къщата няма да ти дадат разрешение за ползване.
ArturDent - Почти Безобиден
di@blo написа:
със дефекнотокова защита съм и мълнията търси наи прекия пък към земята ...
Това не значи че няма част от нея да мине по нулата.
А си представи че на фазата имаш 220 V, а на нулата 20 000 V - к'во става
velsi - Почетен майстор
20 000 са дори много малко. Заряда при мълниите може да достигне няколко милиона волта доколкото знам.
това значели че мълнията от кутията за земното която съм показал на предния пост ще се върне 5м нагоре зада стане проблем след като търси наи прекият път към земята?

Тема "Гръмоотвод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: