Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vectra72 - специалист
професионал написа:
професионал написа:
Само за поваляне ли става въпрос?
?
Поваляне,кастрене и нарязване на парчета.Предложиха ми 2лв. на дръвче.
crez - майстор
Това е добра цена за всичките тези операции, съгласявай се.
Градинар - специалист
crez написа:
Това е добра цена за всичките тези операции, съгласявай се.
150 стари дръвчета Х 2лв = 300 лв.
За един ден работа... защо да не е добра цената и за двете страни.

...каква камара клони ще стане само...

Да им нравиш обяд на хората! :)
stonesour - специалист
в тази държава има безумни нормативни актове.
хипотеза: човека е хвърлил преди 20 г. труд и средства да превърне една своя гола поляна в овощна градина със 150 дръвчета, че и да я поддържа после за цялото това време и накрая като дойде време да я поднови да трябва да киха на некъв книжен плъх да му разреши да отсече дръвчетата, които сам е посадил. :prayer:
Градинар - специалист
stonesour написа:
в тази държава има безумни нормативни актове.
хипотеза: човека е хвърлил преди 20 г. труд и средства да превърне една своя гола поляна в овощна градина със 150 дръвчета, че и да я поддържа после за цялото това време и накрая като дойде време да я поднови да трябва да киха на некъв книжен плъх да му разреши да отсече дръвчетата, които сам е посадил. :prayer:
Не е точно така... какво правим, ако всеки почне безразборно да поваля по 150 дървета?
Никой няма да те спре да си подмладиш овощната
градина. Едно разрешително/според случая/ няма кой знае колко да те забави.
svetoslavoff - специалист
Градинар, мадридския мошеник колко по 150 изпосече в Рила, ами Балкана и Родопа на какво са заприличали? А да си поддържам ов. градина - подмладяване, махане на стари дървета да искам разрешение както писаха по-горе от някакъв книжен плъх...Ами да ти напомня думите Му - "едно дърво ако не дава плод, се отсича". Ето ти разрешението, дадено още преди повече от 2000 години.
Поздрави!
ZMeyGorianin - майстор
Уф, айде стига с тези разрешения, ограничения, заповеди, наказания... Не разбрахте ли, че в милата ни Татковина всичко се прави за да се тормози обикновения човек и да не му остава време да МИСЛИ!
Така няма да има време за еретични идеи, като например да потърси сметка на дерибеите за тъпото си състояние! Както в казармата-войника не трябва да остава без работа!

Имаш кладенец ама водата не е твоя и можеш да я ползваш ограничено само след като си регистрираш кладенеца /от къв зор?/! :shock:
Имаш овощна градина /както в случая/, но не можеш да бараш дръвчетата без височайшо благоволение свързано с един куп излишни формалности.
Правиш ограда ама над 60 см. височина трябва да е рехава-да могат по всяко време да те контролират какво правиш в имота си :x А ми че аз обичам лятото да ходя по "патлангач" из двора в жегите. Не, че ми пречи, но веднага ще ревнат "доброжелатели", че нарушавам морала-нищо, че съм в собствения си двор :razz:
Искаш да "реализираш"-както казва Т. Колев в "Опасен чар"-кокошарник- само след разрешението на Светия синод, Арменския поп и всички останали административни лапачи на хранилката!

Хайде сега да си представим един Тексаски фермер с 5000 акра земя /някъде към 20000 декара/.
Дали ако реши да натръшка мижавата горичка насред нивата си за да си увеличи площа например някой ще му каже "копче". Според мен няма да посмее дори да премине символичната полусъборена ограда без разрешение, защото рискува да му повредят панталоните с двуцевката!
Или да речем, че копаейки си нов кенеф се е натъкнал на нефтено находище и идват от Правителството и му казват, че не може да го ползва, защото е държавна собственост!
"ДА АМА НЕ"- справка П. Бочаров.
VLADO66 - майстор
Змей, и аз не приемам много от разрешителните режими но го приемам като необходимо зло,защото те са направени да се регулират взаимоотношенията между различните субекти и да предотвратят разпищолването на някои от което може да понесат вреди неразпищолилите се.
Последна промяна от VLADO66 на вт апр 03, 2012 2:12 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Вярно е, че без правилници и закони ще се получи жива анархия, но при нас се получава другата крайност-пресищането с такива!
Аз все отказвам да проумея един отвратителен и нелогичен закон-“Придобиване на имот по давност“!
Според него-цитирам по памет-ако едно лице се грижи "добросъвестно за даден имот повече от десет години има право да го придобие"!!! Под "добросъвестно" се разбира да не го остави да буреняса или да струпа там някаква барака, която след това се води "вложени средства"! Мисля, че трябваше и да е плащал данъците му.
От където следва въпроса: На чие име излизат квитанциите за данъка, след като по нотариален акт не се води на него и как ще докаже че ги е плащал?!
И ето отговора-необходими са само двама или трима бяха свидетели, които да се закълнат, че въпросното лице живее там 10год., плаща данъци, грижи се и т.н. и хоп-ето ставате собственик на чужд апетитен парцел! И ако собственика живее от години в чужбина и имота му е наследствен в един момент прибирайки се установява, че няма вече такъв!!!
Пак ще дам примера с Тексаския или какъвто и да е притежател извън България. Там наглеца ще го подведат под отговорност за "самонастаняване", ако нещо е останало от него след срещата му със собственика!

Извинявам се на автора на темата за отклонението!

Тема "Поваляне на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: