Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Повод за темата е комшията и перипетиите му с моторната коса.Бръмчал си с гаранционната машинка,докато в един момент тя се скофтила.Отишъл в сервиза и там му поискали едни пари за колянов вал,щото ползвал лошо гориво.Е да ама човека ползва и други двутактови машини и с тях проблеми няма.На много хора се случва в сервизите да им казват,че са претоварвали машините си или им е лоша подръжката,че са ползвали лоши консумативи.Как да разберем,дали това е така или сме налетели на некоректен сервиз.
jekasus - майстор
4. Никакви гаранционни дейности не се извършват в следните случаи:
- явно неизвършване на техническо обслужване
- неправилна експлоатация или грубо несъответствие с предназначението на машината
- употреба на неподходящи горива и смазочни материали, различни от тези
препоръчани от производителя
http://oleomac.bg/f/0/887747c792c96a5dc ... 0d969d.pdf
Иди доказвай, че машинката беше дефектна.
dragozow - майстор
Относително е човек. Виждал съм двигател с картер на който никога не е сменявано маслото, стоеше вътре като грес. Двутактовите са капризни, за да нямате ядове само хубаво масло и прясна смес. Аз също имам двутактови машини и няма ядове. Принципно с кофти смес може да скапе всяка двутактова машина. Само за информация колянов вал не се чупи сам. Не искам да взимам страна, но ако човека мисли че е прав може да поиска констативен протокол от сервиза и с него в КЗК ,така казва закона.
Последна промяна от dragozow на вт апр 03, 2012 6:53 am, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
Проблема,доколкото разбрах,е в начина на лагеруване на коляновия вал.Моя човек счита,че е фабричен дефект т.е."слабо място".Но ставаше въпрос за друго.В мастерсити.ру един руснак техничар казва по какво си личи примерно прегряването и несменяне на възд филтър,както и работа без масло или със стара смес.Ама като ми е слаб техническия руски...
idunno - специалист
Ако марката, която е купил е сериозна и е в гаранция направо ще му я сменят.НО ако е нещо евтино и диплома по машиностроене няма да помогне.
dragozow - майстор
idunno написа:
Ако марката, която е купил е сериозна и е в гаранция направо ще му я сменят.НО ако е нещо евтино и диплома по машиностроене няма да помогне.
Не е вярно, поне Husqvarna и Stihl няма да го направят ако е блокирала.
iivanov - майстор
www.mastercity.ru/showthread.php?t=103497 Ето малко размисли и страсти на руски.Който му чува главата,да обяснява.

Тема "Проблема във вас ли е или в машината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: