Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
smarty - специалист
Според мен това си е най-прост ефтинаро полипропилен без подобрители и пластификатори - но може и полиетилен висока плътност да е ... трябва да го тествам за да съм сигурен. Стои леко прозрачен ... НО и двата варианта обричат бойлера на псувни!
А Онези PP тръби за вик инсталации Милене са съвсем друго качество :)

Съвет към бъдещи потребители - фабрично бойлера си идва с две тапи върху тръбите. Още в магазина махнете тапата на топлата вода и погледнете вътре! Ако се вижда само пластмаса Бяла или леко прозрачна набита в металната тръба - беж да ви няма! Обаче ако има и пластмаса и тънка метална тръба може и да ви огрее :) Също ако се вижда сива (като обикновените PVC) също става.
Липсата им обаче недоказва че навътре тръбата изцяло е хромникел понеже преди да си купя бойлера обикалях да търся хромникелови водосъдържатели за подмяна на стария.
Колко бях изумен като намерих и тръбите им само около 10-15 сантиметра бяха от хр.никел - навътре продължаваха заварени ... поцинковани!!!
Ей това е - всеки гледа да те клати!
Секунда невнимание и после само ремонти ... (да перефразирам известната поговорка)

Ами успешна година на всички и сполука в начинанията!
wiwawi - напреднал
Привет на всички нека да споделя и аз моето мнение. Та преди 8години си купих бойлер неръждаем 80л. на Елдоминвест с който и в момента ползвам БВГ единствения проблем който имах е че му изгоря нагревателя миналото лято и то причината беше в голямото количество варовик който се бе натрупал около нагревателя и е останал почти на сухо поне аз така си го обяснявам та затова бойлерите трябва да се чистят от "котлен камък" поне на 2-ве год.тъй като нашата вода е твърда която ползваме за бит.нужди.
Та настрoил съм го да работи на 60 градуса и досега нямам никакъв проблем."да чукна на дърво"
wiwawi - напреднал
Искам да попитам "спецовете" решил съм да си купя бойлер със серпентина и мантел до 120л.. за да мога да затоплям цялото количество вода в него та въпросът ми е каква марка бойлер да си взема :?
dancherry - напреднал
Колеги, прочетох темата и псле се порових малко. и ето на какво още по темата попаднахhttp://forum.setcom.bg/index.php/topic,25433.0.html.
NRG7 - специалист
При "Елдоминвест" всичко е на добра и лоша партида и на късмет общо взето. Запознат съм доста добре с тази информация. Аз също съм с техен бойлер,но за сега нямам оплаквания,може би съм улучил точната партида.
icemans - специалист
Ей, колеги! Днес и аз имах сблъсък с тези бойлери. И аз имах проблем с бързо свършване на водата, както и мислех, че термометъра ми е повредене, но УВИ. Оказа, се че тръбата за топлата вода просто се беше скършила. Аз го отворих да го чистя, а тя стана една. Проблем се оказа и факта, че и тръбата за студената вода е счупена и сега не разпръсква настрани. Ей, кажете какво да правя - горе прочетох, че ги сменяте, но нещо не можах да разбера точно как. И изобщо заслужава ли си да се сменя или направо нов?!?
kocetoo - специалист
Това за съжаление явно е българската действителност. При всяка себе-уважаваща се фирма нормалното според мен действие би следвало да бъде - да подмени тази тръба на излезлите партиди - а като гледам проблемната тръба е влагана доста години. Да не говорим за абсурда, че си вземаш бойлер с 5 години гаранция на електрониката, 10 години за водосъдържателя - да ти се отговори, че ти нямаш проблем нито с електроника, нито с водосъдържателя.

Препоръчвам на всички колеги от форума - сменете си тръбата на топлата вода с подходяща, описана по - горе или пвц- похарчете 2лв, 15 минути работа и 120 литра вода, помислете колко електро енергия е отишла на вятъра за да топлите 1/2 бойлер 4 години и забравете Елдоминвест като марка.
vvventsi - специалист
pipchi написа:
Оказва се ,че тъпите бойлери на Елдом Инвест вътре са с пластмасова тръба ,хваната с подходящ съединител за тръбата на топлата вода.Просто с течение на времето тя се разпада от топлото и готово - прецакан си .И това нещо си го знаят ,но проблема си е твой.Идват мърлят навсякъде-все пак не са си у тях-бъркат вътре и отвиват остатъка пластмаса и отвън набиват нова -според тях по-качествена пластмасова тръба и готово.Остава да си изчистиш и да чакаш нови изненади!!!!

Благодаря на всички за отзивчивостта!!!!!
Смения тръбата,на нашия у дома Баща ми я смени с поцинкована,щото са беше счупила!
Някой знаели тънкоста при смяна на нагревател на елдом? Конкретно, как се вади и слага фланеца? Последователноста при сглобяване.
chapara - майстор
За тръбите , защо никой не говори за медни такива, по-лесно се работи с тях и не се плашат от температура :cool: :?:

Тема "Истината за Елдоминвест-проблем бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: