Изрових всичките 4-ри страници, които ми излязоха за “малка фуга" и пак не ми стана ясно ще стане ли моята работа!
Случаят е следния:
Около 50 кв.м. гранитогрес ще се поставят върху бетонова основа със замазка. 30 кв.м. от тях са на открито-под слънце, дъжд, сняг, лед и каквото господ даде. Останалите също са вън, но под навес.
Харесах си релефен гранитогрес имитация на камък. Дават го за външно полагане. От прочетеното се спрях на флексово лепило "Церезид- СМ17".
Тъй като фасона на гранитогреса имитира камък иска ми се да няма фуга между плочите. Но от прочетеното разбрах, че заради големите температурни разлики /нали ще бъде навън/ това не трябва да се прави.
И от там идва въпроса ми:
-каква минимална фуга мога да оставя при горните условия?
-каква фугираща смес /еластична?/ е най-подходяща?
Гранитогреса ще се поставя от майстор!
Ето и част от площа:
Случаят е следния:
Около 50 кв.м. гранитогрес ще се поставят върху бетонова основа със замазка. 30 кв.м. от тях са на открито-под слънце, дъжд, сняг, лед и каквото господ даде. Останалите също са вън, но под навес.
Харесах си релефен гранитогрес имитация на камък. Дават го за външно полагане. От прочетеното се спрях на флексово лепило "Церезид- СМ17".
Тъй като фасона на гранитогреса имитира камък иска ми се да няма фуга между плочите. Но от прочетеното разбрах, че заради големите температурни разлики /нали ще бъде навън/ това не трябва да се прави.
И от там идва въпроса ми:
-каква минимална фуга мога да оставя при горните условия?
-каква фугираща смес /еластична?/ е най-подходяща?
Гранитогреса ще се поставя от майстор!
Ето и част от площа: