От мобилни телефони до цифрови камери
torbalan - Дървен философ
bulhomes2 написа:
hidrazin написа:
Има имааа...Приятелчето внася от там шкафчета за баня.Пък то пак си е мебел. :?
Ами който иска - нека да ги прави в Китай и да ги внася. Тук имам пълното право да ги изземвам и да правя с тях кавото си поискам. Тъкмо ще ми дойдат по-евтини.

Ти вярно ли мислиш, че няма мебели от Китай???

Явно изобщо не си се разхождал по магазините...
hidrazin - майстор
Ти да не би да си мислиш че материала за стените, рфтовете и вратичките е от дърво? :lol: :lol: :lol:
В кое са най добри китайците - пластмаса!!!Вярно - не пристига готово и сглобено.Ако е така ще заема много голям обем и е неизгодно.
Може да погледнеш тук за произход:
PVC шкафове
мебели китай
манихеин - специалист
И защо си мислиш, че можеш да ползваш защита за полезния си модел? Няма да ти обяснявам надълго и нашироко, само ще ти спомена, че дори и да получиш патентната регистрация, за нарушение ще трябва да доказваш не само външна прилика, а точност до милиметър - идеите не подлежат на защита по ЗАПСП. Така че, ако един производител иска, и петдесет чипа да си наслагаш, хареса ли му функционалността на масата, си я произвежда и въобще не му пука ни за копи райт, ни за копи лефт. Дори и да опиташ да го съдиш, ще ти атакува регистрацията, защото моделът трябва да е нов и промишлено приложим. И в хода на делото ще докаже, че произвежда подобни неща още преди на теб да ти е хрумнало въобще да правиш маси.
bulhomes2 - майстор
манихеин спорд теб излиза, че патентоването е напълно излишна процедура, излишно ведомство и т.н. Предпочитам каквото мога и зависи от мен да го свърша.

ПП. За точност до милиметър и полезен модел нещо си се объркал.
манихеин - специалист
Да, абсолютно против всякакви видове "интелектуална" "собственост" съм. Когато ти излезне регистрацията (ако въобще излезне) и тръгнеш да съдиш някого, щом ти се струва, че ти нарушава правото, се сети какво съм ти писал и как съм се объркал - ще получиш защитата за полезния модел, както си мислиш, ама някой друг път.
Фло - специалист
bulhomes2,колега моето мнение,че посоката ти е неправилна,освен ако не е трик от маркетинга.Патентоването на полезен модел не го защитава ,кой знае колко, защото става въпрос само за дизайн или ,ако аз добавя два винта и по-тънки рамки на механизма спокойно мога да си го продавам същия механизъм на собствено производство маса.Същността на патента и далаверата е да го предоставиш с договор на заинтересован производител,да речем Икеа.Обикновенно в икономическата верига до краен потебител за патента се отделя 1 % пък ако се заемеш и с R&D,ти отделят още 4 % от всяка бройка. Предоставянето на патент по лицензия ,както и на производствен опит е уточнено в Търговския закон,някъде след чл.580,не помня точно.Контрола е елементарен и може да се уговори в договора за лицензията,не ти трябват никакви контролиращи устройства,а счетоводни извлечения от производителя.
Няма нужда да ходиш по магазините,защото това е мисия невъзможна,ами си искаш счетоводна справка за произведените маси и таксата по лицензията всеки месец.Със сигурност 1 % е около тези 15 лв.които искаш от всяка маса,така ,че си намери здрав и як производител да прави масите и да ги реализира по собствените си пласментни канали.Пожелавам ти успех!
Фло - специалист
:partyman:
Последна промяна от Фло на ср апр 04, 2012 8:09 pm, променено общо 1 път.

Тема "Чип за разпознаване на патентовано изделие?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: