• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
edemy2001 - специалист
tgv написа:
По едно време бях решил да се откажа от този Форум! Но виждам че скодоумието надделява над всяка разумна мисъл.
БОСИИЯ написа:
50Watt за площ 1 кв. не са за хвалба
Първо, Босиия научи се да четеш!
0,475.0,475=0.225 / Диаметъра на Турбината е 0,95м. /
0,225.3,14=0.708
0.708.1,22=0.864 / Коефициент площ/налягане мор.равнище /

Тогава:
Р= 1/2.0,864.v.v.v / скорост на вятъра на ниво морско равнище, за площ от 0,95м. диаметър /

Сега ти остава да заместиш, TSR на мястото на " v " , като преобразуваш уравнението за TSR, и да получиш линейна Функция за Ср.

Ако случайно имаш проблеми с анализа на кубични уравнения :-D :? :-D
TGV е НАСРЕЩА :wink: :lol: :shock:

Е, ЩО ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА :x
Още едно доказателство, че стоиш тук и приказваш без да си вникнал и прочел и най-малко в темата за която се говори в момента. Защо изчисляваш площ на кръг, когато става дума за правоъгълник!? Ти различаваш ли турбина с вертикална ос от турбина с хоризонтална ос!? Знаеш ли какво е това турбина на Дариеус!?
Ега ти и умника!!!!
Още веднъж ще повторя, това което писах в предния си пост! Ще те считам за лъжец и самохвалко!
tgv - специалист
Добре,
Полуколега Едеми, няма да ровя в Форума за да ти доказвам грешките, но искам да ти припомня че първия Велик Ветрогенератор, с който много се гордееш е с 61% КПД.
А Втория Велик Ветрогенератор е с 31% КПД.
И то по мои изчисления. Може и да бъркам. Но трябва да се приеме до доказване на противното.
Иначе си много диалогичен, но непотребен!
Където и да влеза в НАПРАВИСАМ ЩЕ НАУЧА НЕЩО, НО ТУК ИМА САМО ХРЕМА :x
Не е моя работа да поучавам ТАНИ, но форума трябва да се развива, и да има по голям достъп на мнения и опит!
Полуколега Едеми, може би си много добър занаятчия, но във Ветроенергетиката НЕ СИ!
Моят съвет е да постваш, когато има нужда от теб!
Виждам че си си сменил поста, но моя си остава!
tgv - специалист
Отговарям на втория Ви пост,който приех като сменен.
Изказах своите Адмирации към Босиия. Порадвах се че във Форума има амбиции за развитие, и това трябва да се насърчава, но не съм съгласен да става Досадно! Колегата Босиия се опитва да развива много сложна концепция, базирана на Двойна Дариус,Савониус и Хеликс турбина! Мисля че теоретичния Му потенциал все още не позволява да намери, оптимално решение! Но пък Всичко е относително.
Все пак искам Ви напомня полуколега Едеми, че става на дума за Вашите два Ветрогенератора :wink:
Мисля че Хоризонтално-Аксиалните Турбини са все още голями лъжици за устата на Ф :|рума
6osi6 - майстор
tgv написа:
Босиия опитва да развива много сложна концепция, базирана на Дариус,Савониус и Хеликс турбина! Мисля че теоретичния Му потенциал все още не му позволява да намери, оптимално решение! Но пък Всичко е относително.
Колежке tgv, днес сА се престарала малко с обидите.

Чак пък линейна функция!
. . . . . . . . . .Pw
Cp = _________________ :? :-D
. . . . 1/2p(R/TSR)3 X w3

Не се опитвам да развивам никаква технология, а само копирам доказани неща! ИзобретателА тук, или в съседство, е Младомото, който е забъркал малко от Simplicity и Cp 100, и така се родил поп-фолка на вятърните турбини. Получила се една прокиснала манджа с грозде, която може да докара възрастните и децата до инфаркт и душевни разтройства.

Вятърната турбина с малка площ и без това не може да изкара много енергия, и да се изплати през експлоатационния си период. Затова тя трябва да бъде красива, а не да плаши хората! Ще си на прав път, ако гледащ на това което искам да направя, като на изкуство, а не като цел за добив на енергия. Красивите неща, обикновено са само за гледане и не служат за нищо друго.
tgv - специалист
Колега Босиия,
може ли малко по прегледно! Че това уравнение и Покойния Брадастилов няма да може да го реши.
Да не забравяме че това ще остане за Поколенията.
Колега Босиия, разочаровате ме , не се отдавайте на долни страсти!
Не бъркайте Хетеросексуалното със Хомосексуалното!

Мога да се изразя и по просто!

Последна промяна от tgv на чет апр 05, 2012 12:29 am, променено общо 1 път.
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Добре,
Полуколега Едеми, няма да ровя в Форума за да ти доказвам грешките, но искам да ти припомня че първия Велик Ветрогенератор, с който много се гордееш е с 61% КПД.
А Втория Велик Ветрогенератор е с 31% КПД.
И то по мои изчисления. Може и да бъркам. Но трябва да се приеме до доказване на противното.
Иначе си много диалогичен, но непотребен!
Където и да влеза в НАПРАВИСАМ ЩЕ НАУЧА НЕЩО, НО ТУК ИМА САМО ХРЕМА :x
Не е моя работа да поучавам ТАНИ, но форума трябва да се развива, и да има по голям достъп на мнения и опит!
Полуколега Едеми, може би си много добър занаятчия, но във Ветроенергетиката НЕ СИ!
Моят съвет е да постваш, когато има нужда от теб!
Виждам че си си сменил поста, но моя си остава!
И една осма колега не си ми.
Не съм искал да доказваш грешките ми, ако прочетеш което съм написал ще забележиш, че грешките си общо взето сам си ги посочвам, за разлика от теб! Поисках да ми кажеш къде "пробутвам" старата си технология от 2009 год. Ако не го докажеш си оставаш лъжец.
Самохвалко си защото "имаш" вятърен генератор, а никой не го е видял още.
Дали съм добър или не, дали съм занаятчия или не - все пак съм някакъв и не съм излъгал никого до сега, за разлика от теб, който лъжеш стотина човека в този форум.
И още една лъжа в последния ти пост на който отговарям в момента - в този форум цензура не съм видял нито по отношение на мен, нито към някой друг, дори към един колега, на който му направиха отделна тема. А интересно точно модераторите как ще реагират на обвинението ти, че има цензура!? Цитирам:
tgv написа:
... Не е моя работа да поучавам ТАНИ, но форума трябва да се развива, и да има по голям достъп на мнения и опит!....
Интересно има ли модератор, който да е отказал достъп до форума на някой или да е цензурирал мнението!? Май и модераторите ще те обвинят в лъжа!
tgv - специалист
edemy2001 написа:
Определено не се хваля с 50-те вата! Друг път ще коментирам за въпросния генератор - в него имах няколко грешки. Все пак той е правен декември 2009 год. В момента изглежда много по-различно отколкото в този стар пост.
1/16-та Едеми, какво да кажа. Нещо ново?
Всъщност каквото публикувате, това сте Вие! Аз какво съм виновен че Вие публикувате?
Както казва Торбаланчо - НИЙ АНАЛИЗИРАМЕ.

Последна промяна от tgv на чет апр 05, 2012 12:59 am, променено общо 1 път.
6osi6 - майстор
Ср, е равно на Pw, върху

една втора p, -това последно е запетая, по, отваряме скоба, дължината на обиколката R, върху TSR, затваряме скобата, на трета, по оборотите на трета - w3.
Какво неясно има!?! А и някой да го чете, едва ли ще използва такъв идиотски начин за намиране на Ср :mrgreen:
tgv - специалист
Босиия, дай ми уравнение v=........ с формула която изразява TSR
и ще ти свърша работата! Побързай че ми се спи.
Не се съмнявай, на това ниво ги чаткам нещата.
Хайде Босиия, няма само аз да се напъвам, Утре ще ме накараш да ти изследвам Функция от вида - y=a.x.x.x+b.x.x+c.x+d
като коефициентите a,b,c,d принадлежат на множеството от минус безкрайност до плюс безкрайност!

Последна промяна от tgv на чет апр 05, 2012 2:30 am, променено общо 2 пъти.
6osi6 - майстор
edemy2001 написа:
той е правен декември 2009 год. В момента изглежда много по-различно отколкото в този стар пост.
На ред 11 се получава резултат за дължината на сечението на профила на лопатата, а на ред 14 най-голямата му дебелина. - Това е важно, защото оборотите и КПД на турбината зависят твърде много от профила!
Генератор за 2009-та е нещо уникално!

Относно таблицата, да лопатите са три, защото зареждането на батерията е до 12м./с. Размерът е почти едно към десет, съвсем нормален.
На първата страница може да се променят само полетата в червено. На втората, полетата в синьо. Ако се променят на втората страница полетата в зелено за размерите на магнитите, трябва да се променят и полетата в зелено за размерите на бобините, или обрано, но е безсмислено. Таблицата с неодимовите магнити не се пипа, защото калкулацията е само за феритни.
На трета страница H, е скорост на вятър. I, e отдадена мощност върху площта. J, е произведеното електричество. K, e загуба в токоизправителя. L e енергията подадена в батерията. Ако не разбираш нещо, копирай и пусни на преводач.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: