• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
tarsiaglo - специалист
Съжалявам, но не съм и мислил да обиждам някого - ако видиш хубаво това, което съм написал, не визирам конкретно този който пристъпва към това, а по скоро инерцията, която обвзема много българи да правят едни и същи неща. :?
Харалампи - специалист
Ако има от къде да вземете стърготини, можете да си спретнете нещо като кит с С300 и малко вода. трябва да се зашкури дупката и да се замаже с така получения кит. Да не се прекалява с С300 (200) защото прави еластичен полимерен филм и после не може да се шкурят неравностите. По-добре да остане малко сухо и да се рони, отколкото да стане гумено и да не може да се шкури. Ако не са много широки падините може да се замаже с мистрия, иначе ще трябва да се ползва мастар.

П.П. Направи ми впечатление че С200 стяга и си мислиш че е равно, а като изсъхне се оказва че е вдлъбнато. Слагайте повечко вода в лепилото
dimitariv1 - напреднал
това което искаш маже да стане но стария паркет трябва да е прав защото след година или две ще ламината ще по
чне да скъца и лака
Emerald - модератор
tarsiaglo написа:
Много се чудя каква е тази ненормална мода да се слага върху естествен материал (паркет) някакви изкуствени боклуци. Паркета трябва да е наистина в окаяно състояние за да се пристъпи към това. Винаги може да се изцикли, лакира и т.н. !!! :shock:
Аз се подписвам под това. Освен това се чудя...кога хората ще проумеят че евтиното излиза по-скъпо в крайна сметка и вкарва в много повече "нерви, приключения и разходи". Категорично против съм на какъвто и да било вид наслоявания, на неизчистен отдолу паркет, на ненаправена добра замазка и нивелация. Това не се прави всяка година все пак. Ще се направи веднъж.
Leone - помощник
tarsiaglo написа:
Много се чудя...... :shock:
След като в един бутик на Графа преди време видях върху мраморна настилка да слагат теракотни плочки, вече на нищо не се чудя [-(
Харалампи - специалист
Абе най-добре махай паркета, направи си замаска за да изравниш нивото и тогава слагай ламината. Всякакви гимнастики със запазване на паркета са рисковани.
бат Вальо - специалист
И аз си сложих ламинат върху стария паркет. Имах малко неравности и сложих от тая бяла изолация. Не съм майстор по дом. ремонти, но един тъп ламинат дето се реди като лего не мое ме уплаши. За 2 часа наредих паркета и сложих лайсните по ъглите. Хич недей се занимава с къртене и мазане.:-D :-D
Апартамента ми е строен преди 35-37 години и паркета е реден едно към гьотере. Комунистическа работа, имаше паркет и в кухнята, който беше станал като планина пред мивката като купувах апартамента. един път го циклих тоя паркет и го лакирах яко, но повече няма да го правя туй. Отдолу има поне 5 см. заливка от нещо като смола. ако тръгне да се маха ще е голям филм. Може да е хубав и скъп, но никога няма да се докара до вида на ламината, пък все скърца от някъде. Има дупки кривини. Явно като са го редили е бил влажен.
А какво толкова му е лошо на ламината. Като не ти харесва, разглобяваш го и бам в печката. :-D :-D :-D
nasco2 - специалист
Най - добрият вариант е да сложиш плоскости както са те посъветвали по горе. След това да си залепите паркета или наковете върху тях, следва зиклене фугираме лакиране и старият паркет става като нов. Слагал съм на доста хора ламинат върху паркета и поне половината са го изхвърляли после и си оправят естествения паркет.
  • 1
  • 2

Тема "ламинат върху стар паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: