• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Правилно са ти казали, ако ще къртиш много и бетон ти трябва къртач. Самото къртене е различно, ако си хващал такъв ще усетиш. При малките перфоратори функцията къртене е спомагателна и второстепенна, става да счупиш някоя плочка или да изкопаеш канал в стена. BPR 330CE в момента е намален.
Иначе Bauhaus с гаранциите са железни-направо сменят, поне така е в Германия.
Щото са боклуци и не подлежат на ремонт. За Sparky има части във всеки град, ще ти го ремонтират и след 10 години. Тоя Toolson знаеш ли как го гледат в сервиза :)
mitko64 - майстор
Компресора цъфна при първото по-сериозно къртене и то на плочки в баня лепени по старата технология с цимент. Точно такава снимка за приложение са сложили в сайта на Спарки-сваляне на плочки. При това е уж от първите модели 241 от 2003г. Иначе за машината други забележки нямам, просто не е за къртене. Затова си взех BPR 550CE,а и той е къртач с доста условности, но ако се щади върши работа. За Toolsоn не е въпроса дали е боклук, а дали ще ти го сменят на момента без мрънкане.
dragozow - майстор
Аз съм къртил дребни неща перфоратор (не беше Sparky) и не е имало проблем. Може да си попаднал на кофти бройка или наистина да си го назорил.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
току що се връщам от Баухауз и Баумакс. Огледах перфораторите.
Та избора вече ми е що годе ясен:
1. Макита HR2470 цената и двата магазина e 379-->329 лева, но в Баухаус дават и комплект от 6 свредла (5,5,6,6,8, 10 мм) и 5 години гаранция
2. Спарки BPR 261E цената в DEVIMAX e 299-->252 лева + 3 свредла SDS-Plus(ф5,ф6,ф8), шило, секач и патроник с адаптор не знам колко им е гаранцията.
http://www.devimax.com/language/bg-bg/p ... -261e.aspx

Вече казах, че перфоратора ще ми трябва да къртя из една тухлена стена, местене на сифон (прокопаване на канал в замазката), пробиване на дупки в бетон и кои знае за какви бъдещи нужди.

Та...разликата е 77 лева, освен това Спарки дават и шило, секач и патроник с адаптор (това за какво служи?За Макитата ще ми трябва ли?)

Моля за съвет от собственици на двете машинки и разбира се от разбирачи, на които машнките са им в кръвта :wink: .
Благодаря,
Иван
dragozow - майстор
Макитата е по-добрата машинка, ако имаш парите скачай.
А идея за това колко ще ми стрват шило, секач и патроник с адаптор (пак питам това за какво е?)
dragozow - майстор
ivanvasilev1970 написа:
А идея за това колко ще ми стрват шило, секач и патроник с адаптор (пак питам това за какво е?)
Захвата в SDS Plus, патронника с адаптор се пъха в него и можеш да ползваш бургийки с обикновен захват. Колко ще ти струват зависи от марката и качеството.
VLADO66 - майстор
Ако имaш обикновeнни бургии ти трябвa пaтронник с aдaптор зa SDS-пaтронникa нa мaшинaтa.
dragozow написа:
ivanvasilev1970 написа:
Захвата в SDS Plus, патронника с адаптор се пъха в него и можеш да ползваш бургийки с обикновен захват. Колко ще ти струват зависи от марката и качеството.
Аха, значи когато нямам адаптер ще мога да ползвам само SDS накрайници :?
И всички обикновени свредла които имам няма да могат да се ползват, така ли?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Аха, значи когато нямам адаптер ще мога да ползвам само SDS накрайници :?
И всички обикновени свредла които имам няма да могат да се ползват, така ли?
Да , няма да можеш с тази машина да ги ползваш, а за изброените от теб дейности , Спарки е твоята машинка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Покупка на перфоратор? Макита HR2470 vs. Спарки BPR 261E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: