• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
dido72 написа:
Кое според вас е по-изгодно и добро за стени на дрешниците-гипсокартон или ютонг?Според мен може да станат и с едно от двете,т.е. да не е тухла,но моля да ми дадете мнение и цифров израз. :?
Естествено че с гипсокартон.За времето няма да говоря,но и качеството е друго.
stenmark - специалист
Tsilkov Не рекламираш тухли.Тези които ще купуват като видят че тухлата е по 2.52лв/Поротерма/ и например гръцката която е 0.46лв.А това за бройките си е вярно и може всеки да си сметне колко му излиза кв.
dido72 - помощник
Няма да го правя аз,а строителите.Предложиха ми двата варианта,за това се допитвам до вас.Утре ще се срещаме за последни уточнения.Идеята е да се намали от цената,защото за дрешниците не са ми необходими тухлени стени,нали така?Как мислите,има ли смисъл?
ganevson - специалист
Вземай смело само Поротерм Light.Цената и е 2.07лв . Първия етаж направих с тази тухла,втория с четворка защото я намерих евтина на 55ст. Още съжалявам че не продължих с поротерма на втория етаж. С четворките ми отиде много вар,единички,грозна зидария. С поротерма се нагледах на испъната зидария без забележки. Зидането с Поротерма не е никак по-скъпо от четворките.Сега таванските надзидове ще ги правя пак с поротерм. Кефи ме тази тухла и това е. Става и зидането и с пяна, никакви фуги,гладка зидария на която после лесно се реди стиропор за изолация стига да не са излети криво гредите под и над реда.
stivemaster - майстор
Бе то стана като реклама на Винербергер темата ,затова аз ще дам примерче с друга марка но пък едновременно ще покажа как се закрепя лепилото което трябва да е рядко , от друга страна как се зидат 1200 бр за ден от един майстор и трима шерпи http://www.youtube.com/watch?feature=en ... QEdik&NR=1 ,хайде да не говорим за четворки ако искате.
А относно машината за рязане на 238 мм тухли ето: http://www.youtube.com/watch?v=k3stHZ9z ... re=related
Последна промяна от stivemaster на пет апр 20, 2012 11:05 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
на 4:00 и нататък каква ху..ня слага в зидарията, че не разбрах. Да не говорим, че ползват скъпо лепило, обикновените ще стегнат на секунда върху керамични тухли.
ganevson - специалист
jekasus написа:
на 4:00 и нататък каква ху..ня слага в зидарията, че не разбрах. Да не говорим, че ползват скъпо лепило, обикновените ще стегнат на секунда върху керамични тухли.
Пробвах с полиуретанова пяна да зидам керамични тухли. Става и с раздуваща и с нераздуваща пяна. ЗИда става изключително здрав,няма хлепане и цапане.Идеален за "аланкат" зидариите в баните и вътрешни преградни стени. 0.75л флакон пяна вече се намира и за 8.50лв.
ganevson - специалист
ganevson написа:
jekasus написа:
Пробвах с полиуретанова пяна да зидам керамични тухли. Става и с раздуваща и с нераздуваща пяна. ЗИда става изключително здрав,няма хлепане и цапане.Идеален за "аланкат" зидариите в баните и вътрешни преградни стени. 0.75л флакон пяна вече се намира и за 8.50лв.
И на 5лв вече
Tsilkov - майстор
Само не схванах смисъла да лепиш с пяна :? Повече пари за по-нетраен продукт.
VLADO66 - майстор
При положение че е затворена си е трайна .Гледах едно фирмено клипче за зидане с пяна.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Цена на груб строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: