• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasigogo - специалист
Преди 10 лета разбрах че отърване от тези в БГ няма да има.
И рискувах да се наместя в къща.
Нямате си идея колко простотии си спестих.
Да, по скъпо ми е за някои неща, но удоволствието да минеш покрай ОЦ-то и да им теглиш една богословия си заслужава.
А и от миналото лято и с БТК се разведох преди да се усетят че могат да ме издоят отново.
Въобще държавните монополи в къща вървят много трудно. Ако не ти изнасят, режеш връзката с тях и никой копче не може да ти каже.
А и с комшиите е по лесно, ако ми се обади да изпием кана вино, защо да не го направим, или обратното, аз да свирна със салатка.
Но не и неканен да присъствам на семейни спорове и т.н.
Опитайте и вие, може да се хареса и на вас подобен начин на живот.
shotik - майстор
Вероятно няма да можеш да се откачиш,тъй като като ползваш стълбите и те се отопляват и си една част от блока ,не си самостоятелна единица ,както са къщите.
Ако целия вход вземе решение и в неговите части да няма парно,мисля ,че може да стане.
stivemaster - майстор
Отговора на въпроса как можеш да се откачиш от Топлофикация е лесен за съобщаване но не и за реализация - а той е намирате си добър адвокат и просто спирате крана на входящата топла вода и спирате да им плащате.
Обратно на това което си мислите ,те НЕ МОГАТ да докажат в съда ,какво и колко точно са ви продали ,забележете не на етажната собственост а на всеки отделен абонат.Наредбата за определяне на цените е такава измишльотина че няма съд в света който да реши друго .Например (жокери) никой не се интересува от мощността на радиатора и капацитета му на отдаване на топлина и е най строга тайна каква цифра се залага за това в сметките.Втори жокер свободно боравене с термини във въпросната наредба като например "припадащи се площи" дори вътре в апартаментите , което не се приема много добре в съда [-X разбира се. Никой също така не се интересува от диференциалната разлика в температурите между входяща и изходяща от сградата и величината на входящата което може да се атакува в съда.
За хората който не разбраха последното - аз мога да ви доставям "топла" вода на 60С безкрайно дълго време и автоматиката на абонатната станция да е настроена да ми върне водата на 40С но това което всъщност ще ви доставя е едно нищо , защото за да има ефект от моята вода аз трябва да я доставя на температура не по ниска от 90С и да ми я върнете на 35С .При такава делта вече отдадената енергия е тази която задължително ви е калкулирана в така наречената фактура.
Обратно на логиката обаче за да е завършена картинката на смръдливата ни действителност такива дела са единични и не им се дава голяма популярност и много трудно бихте могли да намерите надъхан адвокат който да се заеме с такова дело.
Виждал съм с очите си хора на които им се предлага да се присъединят към колективен иск БЕЗПЛАТНО и те абсолютно категорично отказват.
Spassow_lbg - специалист
при нас в входа са свалени радиаторите още преди много време.
така че 60лв сградна инсталация за общите площи в входа ми се струва много.
като го сметнеш на етаж общата площ на входа е по малко от един апартамент и е около 15м2, като изваждаш шахтата на асансьора -имаш две площадки и стълбище.
като събереш от 3те апартамента по 60лв и го умножиш по 9етажа то излиза че за цялото стълбище което е около 150-160м2 с площадката при пощенските кутии се плаща 1600лв за отопляване, при това че няма радиатори във входа.

нещо цялата сметка не излиза както трябва.
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да се отърва от Топлофиклация- 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: