Всички имаме коли, нали ?
Гост
Колата е м/у 100 и 200к км. Да промивам ли с промивно масло, и сам ли да си го сменям? Откъде да купя истинско . Насочил съм се към 10w40 .. Не ми гори грам масло . Трябва ли да се промива интерколера. Благодаря предварително.
velsi - Почетен майстор
Тя и мойта не гори масло, обаче турбото засмуква яко. От там губя доста масло. Аз ползвам на Шел щото другото ми излиза скъпо. 15w40 май. Не съм сигурен. Интерколера няма защо да го промиваш, той е на въздуха. Няма отношение към маслото. Има едни специални течности за промивка. Слага се в старото масло преди да го източиш. Поработва малко с него и изливаш. За дизела е полезно. Истинското масло - само бутилирано. Никакви наливни!
Гост
Velsi здр. , имам в предвид за интерк. че може да се е замазал отвътре с масло от турбото , ма де да знам, и ме е страх от тия добавки да не скапат гарнитурите . Затова питам точно какви . В София продават маркови , но кат видиш в кви бараки мизерни е :-D . Изобщо кат требва да купя нещо съм в ужас. Това 10w , 15w маи зависело от километрите на колата , но ми е мътно малко. Тук в нашия резерват ми се види че от бензиност. на шел или омв е по безопасно да се купи масло . :-D
velsi - Почетен майстор
Не съм специалист и не казвам, че е невъзможно да има масло в интерколера, но по-вероятното е да се нагнети в двигателя и да изгори. Чистенето му ми се вижда нелека задача и не бих се заел с това. Не знам добавката каква беше, някаква американска, наляха ми я при последната смяна на масло и не ми е навредила. За означенията на маслата виж това:

Прикачен файл

maslo2.jpg
maslo2.jpg (21.09 KиБ) Видяна 5556 пъти

Прикачен файл

maslo.jpg
maslo.jpg (56.75 KиБ) Видяна 5556 пъти
Стефан - майстор
Много сложна и много дискутирана тема сте подхванали. Не може с две думи да се препоръча каквото и да е. Всичко си зависи от самата кола. Конструкторите на всяка марка автомобил препоръчват коя марка масло да се използва. В никой случай не купувайте от където намерите. най-малко от съмнителни магазинчета или гаражи. Купувайте само от реномирани магазини, за да сте спокойни.
Относно категорията синтетично, полусинтетично или минерално масло, зависи от моментното техническо състояние на автомобила. Обикновено новите автомобили се карат със синтетично масло.
emil_v r - майстор
Стефане,здравеи. Ти конкретно какво препоръчваш? По данните ми в началото , 10вв40 ,и -да купя от ОМВ , от ШЕЛ , от ауто плюс , или един сервиз като минаваш през нашия резерват :o покраи гарата ,после под едни големи тръби на ТЕЦ след тях от дясно ,ако се сещаш. На мен обаче старото масло си ми трябва ,щото си мажа колците на доматите с него :o , а от сервиза маи го не дават. Ааа , и за турбо каква сигнатура има?
Duke_BG - специалист
аз ще ти препоръчам промивка - със едно специално промивно масло (цената му е около 2 лв/литър ) при мен след 10 мин работа с това масло изтече такава чернилка като е ли съм карал 15 хил км :)
така че 8 лв за една промивка си заслужава - работата на двигателя след това беше осезаемо по гладка и тиха
emil_v r - майстор
Мерси за съвета, ще промия и с промивно . Но ще си ида на сервиз ,че нещо ме страшнее , да се не правя и на автомаистор. Не те разбирам баш :o тва за кирилицата . Аз специално мразя тая изкуствено създадена , платена и копирана оттук-оттам азбука . От Византия .Наш враг. Долу кирилицата! :axe: Изчезвам за да не ме увикат :flucht:

Тема "Масло за турбодизел , какво ще препоръчате?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: