Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
preslav - майстор
Най-вероятно причината за опукването на тези елементи не е в самите тях, но кондензатора е стотинки, диода също, а съпротивлението най-вероятно е здраво (просто го премери) и ако трябва го смени. Според мен проблема е в онова нещо дето не се вижда на снимката, но е закачено на радиатора - провери колко струва и действай по свое усмотрение - аз бих си поиграл от любов към спорта.
Успех и да кажеш кой кого е надвил!
Chefo77 - майстор
Имаш предвид процесора ли?
В един сервиз ме "изплашиха", че може освен видимите неща, да има проблеми с него - и ако не работи както трябва, да пропуска, да прескача, да изключва някои функции и т.н. Пък то какъв е смисъла да пълни, да върти, пък да не центрофугира примерно :) :) Трябвало да се тества, пък дали има тестер за процесори във Варна ... :?
Не зная ако не стане със смяна на тези трите елемента, дали да скачам на нов програматор или директно да вземам новата пералня. А и програматора - с платката ли върви или без нея? В единия сайт (електроники) снимката е с платката, в другия (ники) е без нея ... Сподели, ако знаеш повече, моля!
А иначе за новите - коя е за предпочитане - Канди или Горенье? Проектобюджета е 540-550 лева...

Причината е влагата, платката е в ситни бели точици, които ще се почистят преди да се сложи наново, а вентилацията на помещението вече е в процес на изпълнение...
torbalan - Дървен философ
ако решиш да купуваш нова пералня - аз напоследък съм доволен от тази марка:
http://www.baumatic.bg/svobodno_stoasi_4_1999.html

хедофиса им е във варна...
изключително точни и коректни хора са :)

имах ядове с една микровълнова, дето купих от тях - мисля че 4 пъти се разхожда до варна и все за тяхна сметка...
накрая я оправиха и сега си бачка екстра ;)

всичко останало дето купих от тях бачка вече няколко години без да ми напомня за себе си :)

хладилник, съдомиална, фурна, котлони, микровълнова, аспиратор...

сега наближава да сменям пералнята - пак от тях ще я купя ;)

а, пропуснах - ако бюджета е малък...
от приятели търговци съм чувал добри думи за скъпите модели на беко...огледай се и в тях :)
preslav - майстор
Chefo77 написа:
Имаш предвид процесора ли?
Ти още в първия си пост си писал за проблеми с програматора, които са се самооправили. Щом си се справил с демонтажа му, ще се справиш и със смяната на изгорелите елементи, ако това не даде резултат винаги можеш да вземеш нов програматор, ако цената те устройва. А онова, което ти наричаш процесор също си има ситни надписчета, ако не е нещо уникално също няма да струва повече от 15-20 лв.
Chefo77 - майстор
Ами то аз не съм много много тоя, дето пипа по пералнята, имам си някаква граница, която не искам да прескачам :)
Това за проблемите в началото - съвсем бях забравил, като не ми е на главата ... :) Благодаря за напомнянето!
Платката ще я пипа друг, че съм леко скаран с електрониката :)
preslav - майстор
Chefo77 написа:
Ами то аз не съм много много тоя, дето пипа по пералнята, имам си някаква граница, която не искам да прескачам :)
Това за проблемите в началото - съвсем бях забравил, като не ми е на главата ... :) Благодаря за напомнянето!
Платката ще я пипа друг, че съм леко скаран с електрониката :)
По-неработеща не можеш да я направиш!
Chefo77 - майстор
Ооо, вервай ми - мога :) :)
Chefo77 - майстор
Beko WMB 61021 M
Така се казва решението за идните 5 години. 445 лева + 50 лева за удължаване на гаранцията до 5 години.
А старата засега я спирам (че ще ми спрат тока до Великден) и после мисля да я продам :)
ПЕРАЛНЯ "GORENJE" WA 61101 Някой да знае ,колко струва програматора, подлежили на ремонт?
Делян - специалист
Chefo77, дай отзиви как се държи бекото, че и аз съм се насочил към босфора :-D Как се справя с по-малко количество пране? Разбрах че няма "половин пране", а автоматично дозиране има ли :?
Пералнята ще се ползва по-често и затова няма да се пълни до гушата.

Тема "Пералня - ремонт, или ... ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: