Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Съседите отгоре ме понамокриха и кабела на бойлера в банята проби. Направих временно захранване и другата седмица ще трябва да разбивам.:cry: Става въпрос за двустаен апартамент от старите панелки /"Русенска технология"/.
Въпросът ми е: някой да знае дали кабелът по стената вътре в банята /от бойлера до разклонителната кутия в антрето/ са го полагали тогава в тръба, или ще трябва да къртя всичко?
Благодаря предварително на отзовалите се.
fox_vt - майстор
Незнам каква е тази русенска технология но при моята гарсониера кабела както и всички кабели са под мазилката само главните кабели до таблото са в тръби блока е 70 та година нейде.
paralesa - специалист
каква е тая "русенска технология" ? Звучи сякаш Русе е от друга планета :)
Панелка с тръби май не съм виждал никога досега... Как според теб се копае панел навремето без машини? Мостовака под мазилката и толкоз. За съжаление ще къртиш,но на мен по интересно какво значи "кабела проби" И какъв е този кабел? Принципно положен вътрешно кабел с правилното сечение би трябвало да се е запазил непокътнат,затова ми е интересно по скоро какво се е случило! Сигурен ли си,че кабела е проблема или не се е наводнила разклонителна кутия. Обясни по точно какво се е случило,преди да разкъртиш всичко. И все пак ти сам можеш да видиш дали случайно пък няма тръби след като отвориш разклонителната кутия. КАк така правиш временно решение,а дори не си отворил разклонителната кутия?
VLADO66 - майстор
Пaнeлa сaмо сe шпaкловaшe,a кaбeлитe минaвaхa по тръби я под зaмaзкa, я в стeни и плочи тa тaкa.
paralesa написа: "КАк така правиш временно решение,а дори не си отворил разклонителната кутия?"

Отворил съм я. Временното решение е от кутията в антрето до бойлера. Тя е в отлично състояние и всичко работи както преди.
Но преди години, когато правихме ремонт на банята, се оказа, че някога "майсторите" са направили снадка на кабела /мостовия/ - не са им стигнали някакви 50-60 см. Съмнявам се, че точно оттам идва проблемът.

"Русенска технология" са старите панелки с тесните по 1,10 м балкони.
ditronix - специалист
Добре де,защо да къртиш? зарязвай стария кабел-трябвало е да го подмениш още когато си видял какво са сътворили идиотите-"майстори"- и си пусни нов кабел отвън,вкарай го в кабелен канал.Минаваш по ъглите,не е толкова грозно. Не знам колко стени ще трябва да пробиеш,но все пак това според емен е по-приемлив вариант.
paralesa - специалист
Добре ,след като си отварял кутията,трябва да си видял дали има тръби или няма :)
Ако има тръби,дърпай нов кабел,ако няма решението с кабелния канал е по-приемливо пред къртенето! А кабелен канал върху плочки дори не е необходимо пробиване,захващаш го с лепило и "заспива" .

Тема "За кабела на бойлера в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: