От мобилни телефони до цифрови камери
heaton_asd - специалист
Онзи ден го пускам, а той не тръгва. Led-а на копчето за включване мига няколко пъти, отзад нещо щраква, но изключва пак.
Занесох го на сервиз-поискаха ми 400 лева за ремонта.
Бях го купил за 600, по-добре да си купя нов.
Тоя го отворих защото ме хвана яд, довечера или утре ще измеря напреженията. Зачетох се в нета-засега са заподозрени кондензаторите по power supply.
Предполагам, че се задейства нещо като защита,все стари щайги съм правил- но на такъв ми е за първи път.
Възможно ли е ремонта да е 400 лева ,предполагам платката на захранването струва толкова + труд?
ПС1: Откачих модулите-захранването работи, модула с тунера и другите входове работи,като добавя и този за картината и защитата сработва, явно проблема е в него :shock:
tv-servize - специалист
Това е плазма и ремонта е доста посложен от на едно лсд.Мисля ,че сам няма да можеш да се справиш.От кои град си.
heaton_asd - специалист
От Горна Оряховица съм, телевизора ходи в сервиз в Търново и в Русе цената една и съща.
Сега ще излизам малко извън граница, навръщане ще си взема нов.
ще проверя транзисторите ако има избили, а те са много транзистори.
Ако и цената им е солена няма да се занимавам да сменям нищо.
hidrazin - майстор
Така е с плазмите.Пиши го бегал. :partyman:
манихеин - специалист
LG навремето бяха GoldStar. Народът казва "Пременил се Илия, огледал се - пак в тия".
heaton_asd - специалист
манихеин написа:
LG навремето бяха GoldStar. Народът казва "Пременил се Илия, огледал се - пак в тия".
:lol:
hidrazin написа:
Така е с плазмите.Пиши го бегал. :partyman:
Не съм много съгласен,в повечето случаи се ремонтират стига да нее прецакан панела :-D

heaton_asd написа:
От Горна Оряховица съм, телевизора ходи в сервиз в Търново и в Русе цената една и съща.
Сега ще излизам малко извън граница, навръщане ще си взема нов.
ще проверя транзисторите ако има избили, а те са много транзистори.
Ако и цената им е солена няма да се занимавам да сменям нищо.
Донеси го в сервиз на "ДИКОМ" в Лясковец,може и да ти помогна :) ,скоро правих един плазмен монитор Philips 32" (като телевизор е ,но е със външен тунер),с подобен дефект и ремонта излезе под 100 лв

Тема "LG 32pg6000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: