Всички имаме коли, нали ?
Junak - майстор
По принцип са различни, но се приспособяват. Много често проблема е в механичния привод и помага почистване и регулировка
Иван Златев - специалист
Миналата седмица реших да се захвана с това и да огледам какво е,освободих цялата кора но остана само врътката за сваляне и дигане на прозореца,мъчих се-мъчих се неможах да разбера как се сваля и зарязах...
galin56 - специалист
Иван Златев написа:
Ахааа,ами мерси колега беше доста изчерпателен,сега вече е мой ред да реша какво ще правя,да те питам и още нещо само...на задните 2 врати машинките ми прават номера,едната изобщо не работи а другата или отвори и после неще да затвори или затвори и после неще да отвори.Машинките за всяка марка и модел кола различни ли са.Моите са електрически,колата е опел омега А
Значи стигне ли се до там най-вероятно ти е за смяна целия механизъм. На мойто рено меган преди няколко месеца имах подобен проблем с шофьорската врата. Нали на работата имаме бариера и всеки ден като се чекирам го свалям и вдигам по няколко пъти и се прецака. Намерих в една морга от рено 2005г.(мойто е 97') абсолютно същия механизъм и ми го дадоха за 50лв.(от магазин е над 200). Та мисълта ми е че на отделните модели на една и съща марка коли са почти еднакви механизмите. А имаше и една фирма във София(ако не си от София можеше и по еконт излизаше около 10-на лв. транспорта), която се занимаваше само със ремонт на такива механизми и там излизаше около 50 лв. и даваха 1 или 2г. гаранция.
Иван Златев - специалист
както казах,неможах да сваля кората да огледам какво е положението.Може да има нещо откачено или де да знам...незнам принципа какъв е...
galin56 - специалист
Иван Златев написа:
както казах,неможах да сваля кората да огледам какво е положението.Може да има нещо откачено или де да знам...незнам принципа какъв е...
Е какъв е принципа, имаш един мотор който като му сменяш захранването единия път върти на ляво, другия на дясно(вдига и сваля стъклото) от него излиза едно стоманено въженце, което минава през едни водачи(много често и те се прецакват - но там признака е да ти тресе докато се вдига или сваля) и по едни "улеи" стига до стъклото и прави кръг после като се връща пак в мотора от другия му край. Щом не ти тръгва изобщо и на другия ти пък засича и в двата случаи най-вероятно самото въженце или се е набрало в моторчето или са се прецакали зъбците и другите джаджи в задвижващия механизъм, което се оправя или с друг механизъм или във тая фирма, която ти казах( а може да има и фирма при вас във Пловдив- не знам) но ти гарантирам, че сам няма да успееш да си ги поправиш. Е това ти го казвам за информация де, ако не ти е спешно може и така да си караш, не е болка за умиране в твоя случай.
Иван Златев - специалист
Казал съм че стъклото ми се сваля и вдига със врътка РЪЧНО,а проблема не е с нея а с машинката за централното,врътката не успях да я сваля за да огледам машинката...
galin56 - специалист
Иван Златев написа:
Казал съм че стъклото ми се сваля и вдига със врътка РЪЧНО,а проблема не е с нея а с машинката за централното,врътката не успях да я сваля за да огледам машинката...
Нещо не мога да те разбера. Явно съм ти губил времето, за което извинявай.
Обяснявах го това защото си написал:"Машинките за всяка марка и модел кола различни ли са.Моите са електрически,колата е опел омега А"
Иван Златев - специалист
и аз се извинявам.... не съм се изразил както трябва,машинките за централното са електрически,на старата ми кола бяха въздушни.Дано сме се изяснили :)
stiv1961 - майстор
Ето дръжката на Астра/ предполагам и на Омега е същата/. Търсиш зегерката и с тънка отвертка или изкривена на кука стоманена тел я издърпваш.
Иван Златев - специалист
stiv1961 написа:
Ето дръжката на Астра/ предполагам и на Омега е същата/. Търсиш зегерката и с тънка отвертка или изкривена на кука стоманена тел я издърпваш.
Да колега и при мен е по същия начин :) разбрах го след мноооого мъки мерси все пак :drinkers:

Тема "Аларма с централно или само централно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: