• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zlatko64 - специалист
Благодаря колега. С риск да стана досаден - кой от всичките изредени - поне 5 вида са за външни условия? Или да искам консултация от фирмата разпостранител?
EDI - майстор
Ползвам AQUA и AQUA ANTISEPTIC.Много добре пропиват в дълбочина на дървото и не създават отгоре филм.Дървото диша, но не пропуска грам влага.
radius - майстор
Значи ли, че е подходящо за обработка на челни дъски, третирани с Бохемит? Идеята ми е като поизсъхнат, да ги лакирам с нещо.
EDI - майстор
Не знам как ке държи лака върху друго покритие.Аз лакирам директно върху шлайфаното дърво.
radius - майстор
Не знам да не мине за офтопик към темата,но мисля че има отношение и към обработката на дървения сайдинг.
Бохемита е много рядък и просто попива, все едно мажеш с вода. Не мисля, че може да се класифицира като покритие. Повече ме пртесняват химиите, които съдържа и дали те не влияят на качествата на лака. А последния със сигурност ще попие и при дърво, мазано с Бохемит.
PIP - майстор
Аз ползвам импрегнант/байц/лак на bondex и въпреки, че нямам преки сравнения с други качествени лакове съм доволен за сега. Дограмата е вече на 3.5г, обшивката на 2г и с изключение на южната фасада, където определено има ‘износване’ останалите страни не са мръднали. Влагата не е проблема а слънцето.
sonofsyn - специалист
Извинете че измествам темата, но като заговорихте за хубави
лакове за дърво.
имам дървена тераса на къщата
гредите се нацепиха защото дървото беше мокро, когато я вдигаха
гладката част ще се обработи ами цепнатините.
моля за съвет може и на лични.
vipp1 - напреднал
EDI написа:
Ползвам AQUA и AQUA ANTISEPTIC.Много добре пропиват в дълбочина на дървото и не създават отгоре филм.Дървото диша, но не пропуска грам влага.
Колега, би ли споделил кога ползваш AQUA и кога AQUA ANTISEPTIC.

Благодарско, за което =D>
EDI - майстор
Честно казано, както дойде. :lol: Ако имам голяма площ за лакиране или дървенията ще е изложена цялата директно на дъжд и сняг, ползвам АНТИСЕПТИК-а, понеже е по-течен и се разнася по-лесно, другия стои малко като гел и с него се лакира по-бавно.И двата лака са еднакво издържливи на външни условия, няма проблеми с покритието.АНТИСЕПТИК-а е с добавки против гъби и плесени и би следвало да се държи добре във влажна и топла среда.В заключение доволен съм и от двата лака, има разни работи из къщи, които вече години си стоят без да се е променило лаковото покритие.
vipp1 - напреднал
Става въпрос за дървена облицовка на северна стена, втори етаж - често атакувана от дъждовете. 25кв.м.
За съжаление в магазина имаше само 3 кутии AQUA ANTISEPTIC - палисандър, взех ги плюс 2 кутии AQUA.
Въпроса е как да ги комбинирам. :idea:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дървен сайдинг + вата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: