• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
idunno - специалист
Нали знаеш, че с тая логика си тръгнал по пътя да доказваш,че Кемпи е еднакво добро колкото един китайски електожен или че Грейт Уол е по добра или поне еднаква по качество с Тойота.Аз имам маска на кемпи и бога ми си заслужава всеки лев ,който струва,пък аз доста си ценя очите.
И говоря от гледната точка не на търговец, а на човек дето след 10 години пак ще заварява.
Сигурно много марки си поръчват нещата да им ги изработват в Китай, но тези които държат на марката и качеството зад нея едва ли ще си позволят калпазанщини в момент когато много лесно се губи пазарен дял заради глупости.
При маските е все едно да отидеш до пазара да си купиш очила или да отидеш до оптиката и да си вземеш на Карл Цайс - всеки решава за себе си.
dragozow - майстор
Ти разбираш ли че соларното стъкло е с еднакви характеристики? То струва 85% от цялата маска, останалото е за самия шлем и опаковката. Големите фирми правят красиви опаковки и обратно. Разликата е именно в опаковката и марката, от там тройна цена. Соларното стъкло е взело CE сертификат с който може да се продава в цяла Европа, това означава че в някоя лаборатория са го тествали за какви ли не глупости. От там вече производители и търговци на заваръчна техника си поръчват въпросното стъкло с различни шлемове, цветове, бутони и опаковки. Не говорим за увреждане на очите, няма база за сравнение с очилата на пазара и в оптиката. Все едно да сложиш соларното стъкло от по-евтината маска в по-скъпата и да кажеш че е станала по-добра или по-лоша за очите, а тя реално е същата. Не говорим за стока която незнайно от къде е излязла и вероятно е правена в някой гараж, а за продукция на завод, който се занимава само с това.

Прикачен файл

1.jpg
dpp - специалист
Заплюл съм си и аз едно ARC-200 и такава маска от Арго-то ама да минат ремонтите и ще си зема един комплект..Писна ми да мъкна тежкия китук на баща ми всеки път за една заварка.. :oops:
..ама нали закърпва положението и все не ми е първа гъста тоя електрожен..обаче ме блазнят тея инверторчета..а и заварките на тънка ламарина са дето се вика лесна работа, с Кракрато е мъка от всякъде да се заварява нещо тънко ..
idunno - специалист
Соларното стъкло е взело CE сертификат с който може да се продава в цяла Европа
CE сертфикатът не е знак за качество, а само показва,че един продукт е преценен, че може да се продава в Европа.
Но пак ще повторя всеки сам избира с какво да работи.Понякога липсата на претенции в клиентите кара търговците да залитат към китайското качество.Сам разбираш,че като човек си изгради един имидж трудно може да го промени(понякога десетилетие) - не всички имат тоя късмет като LG.
dragozow - майстор
Казвам ти че "китайското качество" според теб се слага и в "марковите" маски, само че плащаш повече, ти избираш. Къде мислиш е правена тази маркова маска:
http://www.kemppi.com/inet/kemppi/en/ak ... uct%20Info
Веднага мога да ти кажа, но големите фирми ги е страх да споменават Китай. Същото стъкло, същия държач, дори и таблицата от инструкцията е с абсолютно същите цветове и шрифт, разните EN и символи. Модела на шлема е стария, вече има много по-хубави, които закриват под брадата за да не влизат газове. Фирмата майка е във Финландия, я си представи там завод за соларни маски, щото аз не мога да си го представя. За да те успокоя оня ден си играх с TIG поне 2 часа на около 180А, ползвах от китайските маски и ми няма обсолютно нищо, с изключение на това че два дена смърдя на аргон. При мен имам 11 вида соларни маски, познай що не работя с "марковите"? Повярвай ми не увреждат очите. Продал съм няколко стотин и клиент не се е оплакал, и брак няма.
idunno - специалист
Ако това, което твърдиш е 100% вярно тогава Оптрел и Спийдглас нямаше да се продават, а всеки щеше да си купи по една китайска маска.
Ама да не влизаме в спорове излишно.Има си хора дето ще си купят Спийдглас те ще си купят Кемпи или Фрониус.И има хора дето няма да си ги купят ктайска маска и китайски електрожен.Просто различни влакове...
dragozow - майстор
Е със сигурност има кой да си купи Спийдглас.
agj - майстор
piron45 написа:
Прикачен файл:
Elektrojen.jpg
Колеги, някой има ли мнение за този китайски модел. Дават го че може да работи и с газ и има в окомплектовката и шланг с държач за волфрамов електрод. Снимката е от този сайт.

http://bulpower.net/
Един приятел вече около година ползва такъв само че неговия модел е по стар ...но това няма никакво значение , машината работи много добре както на ММА така и на TIG ,пробвал съм и аз -и съм доволен от работотата и ..а за тази цена машината страшно си заслужава.Само ВИГ бренера ако се купува отделно е малко повече от половината от цената на апарата!
Недостатъка е липса на гаранция и гаранционен и след гаранционен сервиз!
Последна промяна от agj на пет апр 13, 2012 1:09 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
Относно соларните маски -аз също съм съгласен с dragozow че при "марковите" в огромната част от случаите цената не отговаря на качеството имам дългогодишни наблюдения особено от двете най популярни марки у нас:Optrel и Speedglas. Качеството на Optrel вече не е това което беше преди много години ,дори и професионалните модели често дефектират. Маските на Фрониус освен по шарения шлем с нищо друго не се различават -соларния панел е абсолютно същия като на Optrel-а ! Speedglas обаче държат добро качество НО за непрофесионална употреба цената им е страшно висока ....затова за домашно ползване е по добре да се купи китайска която е два пъти по евтина но с не по лошо качество и параметри а екстрите може би ще са повече !
Но аз предпочитам класическото стъкло и особено огледалните стъклата със златно покритие които отразяват практически цялата топлина и осигуряват 100% защита а също имат и ред други достойнства!
profesionalist_wood - майстор
Здравейте господа експерти и супермозъци,решил съм да се обзаведа с инверторен електрожен наесен на френската GYSMI. Ще ги използвам професионално- това е инвертора http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... 06-fv/3941
другия е само електрожен- http://www.onlinemashini.bg/profesional ... x-300/3903
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: