Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Чаро - Акълия
svetliopi44 написа:
клиента шиба още 5л. вода и май става хомеопатия... :)
:lol: , ама баш!
kam34 - специалист
Явно са ме метнали с този бъркоч концентрат, като гледам никой не го харесва.

На същата фирма има и дълбокопроникващ грунд 1:4 http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 24&start=0 Дали и той не е от същия харман само да са му сипали другите 6 части вода в завода :-D

Варовата ще я мина с Борогрунд разреден 1:4 ползвал съм го няколко пъти и нямам оплаквания от него. Старата гипсова шпакловка под тапетите ще я прешпакловам също със сатен. Шпаклована е най вероятно със строителен гипс преди десетилетия. Там може да вложа вече Леко грунда.
svetliopi44 - Чирак...
От тези по-евтините има на Церазит грунд... той е по-добър от тези към който си се насочил....

Изображение
kam34 - специалист
Ceresit CT17 разрежда ли се или е готов за употреба. От сайта им не ми стана ясно http://ceresit.bg/component/virtuemart/ ... 5/ct-17/87

Накъде във форума четох че 2л от него на някой стигали за 100кв :shock: :shock: а в техническата му карта пише 0.1-0.5л/м2 което ми се вижда голям разход и предполага че не се разрежда.
VLADO66 - майстор
Нe сe рaзрeждa и скъпичък-кaрaй с БОРО.Сaтeн върху сaтeн нe e добрa идeя.Кaто свaлиш тaпeтитe мини с почуквaнe стeнитe зa подкожушeни мeстa и aко имa свaляй до здрaво.
kam34 - специалист
Защо не може сатен върху сатен :? Мислех си че като е едно и също, по добре ще хване. :?
А гипсова върху гипсова шпакловка може ли и след колко време втория слой.
VLADO66 - майстор
Сaтeнa e финишeн слой и e нaпрaвeн дa сe цикли/шкури,зaглaждa/ по-лeсно върху по-здрaвa основa от гипсовa шпaкловкa или гипсокaртон.
Чаро - Акълия
Ако ме питаш мен:
Махни сатен, вълна, боро, леко, млеко,боза и т.н.!
Бацни едно CT126 за пълнеж по мастар и (колкото ида не харесвам смесването на производители) 2 ръце Шийтрок(само и единствено зелен!), шкурни и споменавай с добро. Никви бози, Ц200 и подобни грундове... боя- има гръцки латекс (няма и за тва да ви отварям очите :-D ) 2 ръце и пак с добро ще ме...
На картона си му сложи 2 ръце фуген и после 2 ръце шийтка...
kam34 - специалист
Почвам да схващам, то било цяла наука :)

СТ126 го видях на 11лв торбата, ще взема да карам само с него. Първо една изравнителна ръка после една по тънка за финно заглаждане. Целта не ми е да го направя огледало, просто да добие малко по приличен вид стената. Ако не ми хареса след фината ръка тогава може да го мина и с пастата. Картона нацяло ли с фугена или само фугите :?
Гръцки латекс намерих само на KRAFT paints - става ли.
Чаро - Акълия
Не е Крафт, не съм го ползвал тоя, но чух и не много добро за него. Смятай, че нямам мнение, друг да каже.
С ЦТ126 фино не мож направи. То е "пълнеж" финото е Шийтрока, на церезида е ЦТ127, но шиита е много по-добър за целта.
Фугена само по фугите със съответната армировка. 'Пастата' изцяло. Имай предвид, че 'пастата' не 'пълни'!

Тема "Шпакловка със сатен ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: