• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
grace - специалист
Знае ли някой къде в БГ може да се намери такъв профил:

Изображение

Ползва се за това:

Изображение

И такъв профил:

Изображение

Ползва се за

Изображение

Изображение
alata_69 - специалист
първия профил го има в баумакс
втория и аз го търся мн отдавна
SoWhat - специалист
Мисля, че профилите трябва да бъдат метални, а не алуминиеви. Иначе ще се изхабят бързо и ще се получат луфтове. Във фирма, която се занимава с иноксови изделия може би ще могат да се справят. Поне аз съм си поръчвал П-образнни.
velsi - Почетен майстор
Воденето на този Miter Track би могло да реализираш лесно с един съчмен водач за чекмедже, ако го вкопаеш в подходящ плот. Другият профил може да се вземе от алуминиев профил за търговско обзавеждане - царга като се изреже само нужното. От едно парче царга ще излязат два такива, защото тя обикновено е с два канала.
grace - специалист
velsi, добра информация. Ще можеш ли да намериш или покажеш някаква снимка от този профил царга за който имаш предвид, аз търсех нещо но не открих добри резултати.

Ето нещо което открих:

Изображение

Взето от тука. От информацията която е дадена:

Профил C - 24 х 68 мм, 5000 мм - 10,86 лв./л.м. без ДДС
Профил L - 24 х 51 мм, 5000 мм - 7,36 лв./л.м. без ДДС
Профил за горен ред за материал 19 мм, 5000 мм - 8,13 лв./л.м. без ДДС

Не мога точно да разбера кой точно е най-долния профил, и как изглежда реално (не монтиран).
grace - специалист
Намерих го тук:

http://www.asavial.eu/#/%D0%B0%D0%BB%D1 ... 0%BD%D0%B5

"Царга два канала без перо"

Изображение

Чудя се с какво и как би могло това да се отреже точно?
velsi - Почетен майстор
Зависи какво разбираш под "точно". Аз го режа с малък ъглошлайф и после ако е останало нещо го изпилявам на ръка с пила. Може и с ножовка, още по-точно ще стане, но по бавно и трудоемко. Със зеге и ножче за метал също би могло. С оберфреза и фрезер за алуминий... Сигурно и още начини има. На циркуляр с диск за алуминий също. :-D
velsi - Почетен майстор
Направих ти малко снимки.

Прикачен файл

13042012(005).jpg Ето едно полуотрязано:

Прикачен файл

13042012(006).jpg А тука едно готово:

Прикачен файл

13042012(007).jpg А ето това, което искаш да направиш:
grace - специалист
velsi, благодаря ти за информацията и старанието.

Имам няколко въпроса:

1) Алуминиевия профил достатъно як ли е за да не се огъне след като Т-болта се стегне?

2) Ти защо и как го ползваш? Виждам че си го сложил на циркуляра? Защото по принцип на циркуляра се слага профил от първия тип и служи за водене на тъй наречения Miter Gauge или използва при правенето на различни "Jigs" от които най-изпозлвания е Crosscut Jig.

3) С какво си направил канала за профила?
  • 1
  • 2

Тема "Профили за Т-track и Miter Track, къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: