luul - специалист
Здравейте,
решил съм да си направя вътрешна баня и тоалетна в една стара къща, като за целта ми е необходима вашата експертна помощ.
Приложил съм схема, на която с черно са съществуващи стени, а със синьо е конструкцията, която трябва да изградя.
Може ли някой да ми каже какви и колко профили трябва да използвам за да стане стабилна конструкцията, както и какъв е според вас оптималния вариант за шумоизолация на самата баня.
Благодаря предварително.

Прикачен файл

Баня.jpg
Баня.jpg (34.18 KиБ) Видяна 3156 пъти
mladkal - майстор
Здравей колега!

Най-напред да си кажа, че моето мнение не е съвсем "експертно" тъй като съм повече любител, от колкото профи.
За вертикалите бих ползвал общо 6-7 СД профила ( в същност се водят UA 100x40x2,0 mm). Те са широки и позволяват да се сложи два пласта (ката) вата. Има разни дължини - от 2500-5000мм. По тавана и пода пускам УД профил. Тях лесно ще си ги сметнеш - обиколката на помещението. Слагай цели парчета, а не донаждай - ще ти е по-лесно щом нямаш опит със сухото строителство. вътрешно на санитарното помещение зелен гипсокартон( ГК) външно бял, но 12мм. Пълнежа в кухината между вътрешни и външни бих натъпкал стабилно със вата - за термо и звукоизолация.

ПРЕДИ ОБАЧЕ да почна всичко това бих си пуснал нивото на пода и бих направил ВиК разводката.

ПП.Не съм много ясен в обясненията си, но ако искаш повече и нещо не ти е ясно - тук или на координатите от подписа ми.
Поздрави! Весели празници
Младен - Стара Загора

Прикачен файл

Баня.jpg
синьото е UD профили
червеното е CD профили...
Баня.jpg (46.7 KиБ) Видяна 2995 пъти
jekasus - майстор
mladkal написа:
Най-напред да си кажа, че моето мнение не е съвсем "експертно" тъй като съм повече любител, от колкото профи.
За вертикалите бих ползвал общо 6-7 СД профила ( в същност се водят UA 100x40x2,0 mm).
Всъщност CW-профили, UA-профили се използват за отвори за врати, ама не навсякъде.
mladkal - майстор
jekasus написа:
mladkal написа:
За вертикалите бих ползвал общо 6-7 СД профила ( в същност се водят UA 100x40x2,0 mm).
Всъщност CW-профили, UA-профили се използват за отвори за врати, ама не навсякъде.
Колега jekasus, пречи ли да са навсякъде!? Не съм вещ, казах си го!!!!
jekasus - майстор
Леко те поправих, да не объркваш другите колеги и не съм ти казал, че си тъп и нищо не разбираш.
Дори бих сметнал профили на човека, но по това време в края на работна седмица обикновенно греша :-D
Весели празници!!!
mladkal - майстор
Всъщност CW.... Така е! забележката е уместна, а грешката моя. Благодаря за поправката и извинявам се на колегите съфорумци...

Весели празници!!!

ПП. В края на работната е разбираемо! :-D
stivemaster - майстор
В случая му трябват UW и CW съответния размер , даречем споменатия 100 , а UA е за уякчаване на елемент даречем отвор за врата или дограма защото е много по дебел .Нищо не пречи да го ползва колегата ,стига да му понесе цената и неудобството с винтовете (той не се пробива от обикновени рапиди)

Тема "Помощ за проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: